52 yıl önce öldürülen TİP Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Amasya İl Başkanı Şerafettin Atalay, mezarı başında anıldı. Anmada, ismini amcasından alan Gezi tutuklusu Avukat Şerafettin Can Atalay’ın mektubu okundu.

Şerafettin Atalay, ölümünün 52’nci yılında anıldı: Can Atalay’ın mektubu okundu

HABER MERKEZİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Amasya İl Başkanı Şerafettin Atalay katledilişinin 52. yıl dönümünde, Amasya’daki Memü Dede Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anmada, kendisine amcası Şerafettin Atalay’ın ismi verilen Gezi tutuklusu Avukat Şerafettin Can Atalay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektup okundu. Mektubu Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay okudu.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Şerafettin’i yahut diğer bir sosyalisti anmak onun mücadelesini bugüne, bugünü ise yarına bağlamaktır. Biz bugün burada bunu yapıyoruz. Amasya’nın Çambükü köylülerinin tarımda ısrarı, topraklarına sahip çıkışları bu nedenledir. Bu memleketin kıymetlisi Gezi Direnişi’nin karalanmasına ilişkin her türlü çabaya karşı duruşumuz bu yüzdendir. Kendi adıma söyleyeyim; Şerafettin Atalay’a alçakça pusu kuran engerekler ve çıyanlar bir kere daha ve Gezi’de yenilmişlerdir. Şerafettin Atalay’ın kelamı da eylemi de değil sonlanmak dipdiri ayaktadır. Şerafettin; onun ustaları ve yoldaşları, bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesini verdiler. Hiçbir tehdide, baskıya boyun eğmediler, teklife müdana etmediler.”

“ATALAY AİLESİ OLARAK ÇOK DOST BİRİKTİRMİŞİZ”

Anmada konuşan Mustafa Atalay ise şunları söyledi:

“Ağabeyimiz Şerafettin Atalay’ın katledilmesi ailemizde derin bir acı yaratmış ancak bizleri eşitlik, özgürlük ve emek, sosyalizm mücadelesinde adımlar atmamıza, bu doğrultuda bir mücadele alanı oluşturmamıza da neden olmuştur. Doğal olarak Şerafettin Can Atalay da içinde yaşadığı bu atmosferden etkilenmiştir. Cezaevinde dimdik duruyorlar, moralleri çok yüksek, sağlıkları çok iyi ve her gün ziyaretçileri gidiyor. Soma, Aladağ, Çorlu, Hendek davalarında Şerafettin Can ve arkadaşları avukatlıkta savunmaları toplumsal mücadeleye dönüştüren bir örnek oldular. Biz Atalay ailesi olarak çok insan, dost biriktirmişiz. Kamuoyundan çok ciddi destek alıyoruz ve bu destek gücümüze güç katıyor. Tüm bunlar da bizim için bir övünç kaynağıdır.”