Eski futbolcu Tümer Metin'in "Beşiktaş'ın efsanesi diye hocalık yapıyor orada. Liyakat bitmiş Beşiktaş'ta" sözlerine yanıt veren Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Kimin yeterli olduğuna kim karar veriyor? Tümer buna karar verecek kapasitede mi? Hiç teknik direktörlük yapmış mı? Bu konular hassas konular" dedi.

Sergen Yalçın'dan Tümer Metin'e yanıt: O sözleri hiç yakıştıramadım

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin'e tepki gösterdi.

Metin'in "Beşiktaş'ın efsanesi diye hocalık yapıyor orada. Liyakat bitmiş Beşiktaş'ta" sözlerine yanıt veren Yalçın, "Beşiktaş'ta bir tek efsane ben miyim? Bir süre arkadaşım var, onlar da buraya hoca olabilirdi. Ben önce Tümer'in böyle bir şey söylediğine inanmadım. Futbolcuyken bu kadar değildik ama futbolu bıraktıktan sonra daha samimi olduk. Tümer'in o cümleleri kullanacak kadar işi düşüreceğini düşünmedim. 'Yetersiz' falan..." ifadelerini kullandı.

Haber Global'e konuşan Yalçın, "Kimin yeterli olduğuna kim karar veriyor? Tümer buna karar verecek kapasitede mi? Hiç teknik direktörlük yapmış mı? Bu konular hassas konular. Bu eleştiri değil zaten; itibarsızlaştırma ve belden aşağı vurma. Gerek yok. Hepimiz birlikte şampiyonluklar kazandık. Beni eleştirebilirsin. Ama 'Beşiktaş'a efsane olduğu için teknik direktör oldu' falan demesi. Benim çalıştığım kulüplere dön bir bak. Hangi takımları nerede almışım nerede bırakmışım. Tümer'e (Metin) o sözleri hiç yakıştıramadım."

"BAŞKAN İLE HİÇBİR SORUN YAŞAMADIK"

"Büyük takımda hocalık yaptığımızı hissedemiyoruz. Çünkü ortam yok. Şartların zor olduğunu, önümüzün açık olmadığını gelirken biliyorduk" diyen Yalçın, "Ekonomisi var, TFF kuralları var, koronavirüs var... En azından hastalık işi olmasıydı daha konsantre olabilirdik. Onu hissetmemiz için atmosferin olması lazım. Tribünler doluyken oynadığımız maçlara bak. O heyecanın uzağında kaldık. Bu zorlu süreçte bunu idare etmeye çalışıyoruz başkan ve yönetimle beraber. Tabii ki sorun yaşanabilir ama önemli olan sorunları çözmek. Tabii ki fikir çatışması yaşayacağız; her yerde yaşadık. Ama birlikte doğruyu bulabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yalçın, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bu konuda başkanımız yardımcı oluyor. Ben buraya laf olsun diye gelmedim. Başarılı olmaya ve kariyerimi yukarı çıkarmaya geldim. Bunun için şartları çok zorluyorum. Çok zorlayınca da bazen problem çıkıyor. Transferle ilgili fikir ayrılıkları olabilir. Ancak işin enteresan tarafı; basın her şeyi biliyor. İçeride ne konuşsak ertesi gün basında çıkıyor. Özellikle transferde gizli kalması gereken konuşmalar var. Geldiğim günden beri başkan ile hiçbir sorun yaşamadık. Mutsuz olsam zaten söylerim. Basın yoluyla falan mesaj mı olurmuş."

Yalçın ayrıca, "Sokağa çıkma yasağı saat 8'de başlıyor. Bizim maçlar saat 7'de başlıyor. İlk yarıyı oynayıp bırakacağız galiba" dedi.