Serhan Kurşun’un edebiyata adım attığı ilk romanı “Garaz – Gölgelerin Oyunu” okurlarıyla buluşuyor. İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan kitapta kötü hesaplar peşindeki insanların medeniyetler şehrine sahip olma mücadelesi olağanüstü bir kurguyla anlatılıyor.

Serhan Kurşun'un ilk romanı "Garaz" raflarda yerini aldı

Serhan Kurşun’un Hatay’ın büyüleyici topraklarına nefes kesen bir yolculuk yaptıran ve İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan romanı raflarda yerini aldı.

Serhan Kurşun’un edebiyata adım attığı ilk roman Garaz’da, tarih boyunca pek çok medeniyeti ağırlamış olan Hatay’ın gizli güçlerin planları arasında kalmasını konu alıyor. Aynı zamanda kötülük peşinde koşan insanların “gölge” oyuncuları ile şehrin asıl sahipleri arasında geçen amansız mücadele ele alınıyor.

Hatay’ın kilit bir rol üstlendiği “Garaz”da çok kültürlü yapıyı bozarak tek bir dine mahkûm etmeye çalışanlar ve şehrin yerlileri olağanüstü bir kurguyla işleniyor.

Mitoloji, tarih ve siyasetin iç içe geçtiği kitapta, iki kardeşin aynı kadına duyduğu imkânsız aşk ile örülü hikâye, psikolojik bir gerilim içinde son buluyor.

SINIF ÇATIŞMASINI KELİMELERİ İLE DOKUYOR

1963 yılının Hatay’ını kusursuz bir atmosferle yansıtan Serhan Kurşun, sınıf çatışmasını, aile ilişkilerini ve toprak sevgisini de kelimeleriyle dokuyor.

İlk romanıyla edebî zevki yüksek bir okuma sunan “Garaz”, yarattığı karakterlerin güçlü kişilikleriyle okuru gerçek bir kurguya dahil ederken, hız kesmeyen sürükleyici olaylarıyla da heyecanlı bir anlatım sunuyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan “Garaz”, kentin büyüsüne edebî tatmin sağlayan bir bakışla yaklaşıyor.

KİTAP HAKKINDA

Tüm zamanların şehri Hatay’da güç savaşı başlıyor. Binlerce yıl geriye uzanan bir tarih, sayısız medeniyete yapılan ev sahipliği ve üç büyük dine sahne olmuş topraklar.

Dünyayı yerinden oynatacak dinler ve kültürler arasında kargaşa yaratacak büyük planın perde arkasındaki gizil güç, onun “gölge” oyuncuları ve şehrin gerçek sahipleri arasında tansiyonu hiç düşmeyen bir mücadele yaşanıyor.

Bu kavganın tam ortasında ise eski bir aşkın hazin gerçekleri gün yüzüne çıkıyor. Zahit ve Kemal… İki kardeşin bir kadın için beslediği imkânsız aşk, bu mistik şehrin sokaklarında, hiç beklenmedik bir psikolojik gerilimin içinde son buluyor.

Mitoloji, tarih ve siyasetin iç içe geçtiği elinizdeki roman zihinlerde iz bırakacak bir kent panoraması çiziyor. “Garaz”, okuru olağanüstü kurgusuyla sınırları zorlayacak bir oyuna davet ediyor.

SERHAN KURŞUN KİMDİR?

1974 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hatay’da, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonometri bölümünden mezun oldu.

Çocuklar için yazdığı ilk kitabı “Yaşlı Aslan ve Genç Aslan”, 2022 yılında İnkılâp Kitabevi’nden çıktı.

Yazarın Spotify’da kendi şiirlerini seslendirdiği “Pinhan” ve “Yaşamak” isimlerinde iki şiir albümü bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.