Grup Gündoğarken üyelerinden Burhan Şeşen’in müzisyen oğlu Serhan Şeşen, ölümünün 10’uncu yılında Çengelköy Kabristanı’ndaki ‘bahçesi’nde anıldı. Serhan Şeşen adına ‘Müzik, Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği’ni kurduklarını anlatan Burhan Şeşen, “Başka Serhanların yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Serhan Şeşen mezarı başında anıldı

Grup Gündoğarken üyelerinden Burhan Şeşen’in müzisyen oğlu Serhan Şeşen, ölümünün 10’uncu yılında Çengelköy Kabristanı’ndaki ‘bahçesi’nde anıldı. Serhan’ın olmadığı bir anı bile düşünemezken 10 yılı geride bırakmanın dayanılmaz üzüntüsü içerisinde olduklarını belirten Burhan Şeşen, “Bugün burada olan veya gelemeyen ancak Serhan’ı anan, unutmayan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

serhan-sesen-mezari-basinda-anildi-538622-1.

Serhan Şeşen adına 2009 yılında kurulan ‘Müzik, Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği’ hakkında da bilgi veren Şeşen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz dernek 27 Şubat’ta Serhan’ın doğum gününde Sezen Aksu’dan Mor ve Ötesi’ne, Timur Selçuk’tan Nil Karaibrahimgil’e kadar 23 sanatçının katıldığı konserden elde edilen gelirle kuruldu. En önemli amacımız ‘Yaşama saygı’ gösterilmesi. İnsanlar tanımadıkları insanlara da yakınları kadar saygılı olsalar birçok olumsuzluk çözülür.

Serhan’ın vefatında baş kusurlu insanın mahkemede Serhan’ın parlak öğrenci geçmişini öğrendikten sonra ‘Ben onu müzisyen biliyordum’ demesi sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlatır. Dernekte, sanatçıların desteği ve yapılan bağışlarla başarılı ama maddi gücü olmayan öğrencilere burs veriyoruz. Serhan adına devlet okullarında müzik dersliği açıyoruz. Doğan Cüceloğlu, Nurdoğan Arkış ve Ömer Uzun gibi hocalarla Türkiye’nin dört bir yanında eğitimler veriyoruz. Derneğin her şeyiyle teyzesi Demet Özata ilgileniyor. Kısacası başka Serhanların yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. İmkanlarımız el verdiğince, gelecek desteklerin gücüyle yapmaya da devam edeceğiz.”

Serhan Şeşen kimdir?

27 Şubat 1982’de İstanbul’da doğan Serhan Şeşen, ilköğretim eğitimini Florya Şenlikköy ve Göztepe’de tamamladıktan sonra liseyi Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okudu. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitiren Şeşen, ardından Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans yapmaya başladı.

serhan-sesen-mezari-basinda-anildi-538627-1.

Küçük yaşlarda davul çalarak müzisyenliğe adım atan Şeşen, 1990 yılında babası ile katıldığı Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda ‘Gümüş Güvercin Ödülü’nü kazanarak 2’nci oldu. Gitar ve klavye çalmasını da öğrendikten sonra Grup Gündoğarken ve Nil Karaibrahimgil ile çalışmaya başlayan Şeşen, babasının hazırlayıp sunduğu ‘Yorumsuz’ programında 6 yıl boyunca Sahne Amirliği görevini üstlendi. Şeşen, müzik dışında sinema ve felsefeye olan ilgisiyle tanınıyordu.

Bir dizi ihmalkârlıklar nedeniyle 2008 yılında hayatını kaybeden Şeşen ile ilgilenen doktorlar hakkında açılan dava 8 yıl sürdü. 2 doktorun 2 yıl hapis cezası aldığı davada, doktorlar temyiz kararıyla beraat ettiler.

Grup Gündoğarken tarafından Serhan Şeşen anısına 2017 yılında yayınlanan ve albüme de ismini veren ‘Özlemişim’ şarkısının sözleri şöyle:

Unutmuşum her nedense, yaptığımız son konuşmayı. Aklım sendeydi oysa duymamışım laflarını. Kuş gibi, uçmuş gibi kaçırdım parmaklarımın arasından. Aynı söze takılıp kalmaktan. Gel otur şöyle, iki çay söyle özlemişim sözlerini. Gel otur şöyle, bak gözlerime özlemişim gözlerini. Senden sonra kapatmışım evdeki tüm perdeleri. Aynalara bakmaz oldum, seni yanımda görmeyeli ses gibi, nefes gibi, kayboldum seni arayıp bulamayınca. Yerine bir şey koyamayınca. Rüyama girsen hiç uyanmasam, özlemişim dokunmayı. Bir sürpriz yapıp aniden gelsen, özlemişim sarılmayı.