Türkiye gazetesinde çalışırken görev tanımı dışındaki işlere zorlandığı için 3 yıl önce iş cinayeti sonucu hayatını kaybeden Serhat Alkurt’un ölümüyle ilgili davaya dün İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde devam edildi. Duruşma öncesi adliye önünde eylem yapan Adalet Arayan işçi Aileleri, bilirkişi raporuna tepki gösterdi, Alkurt için adalet talep etti. Ailelerin verdiği bilgilere göre Alkurt, uzun yıllardan beri […]

Serhat Alkurt için adalet!

Türkiye gazetesinde çalışırken görev tanımı dışındaki işlere zorlandığı için 3 yıl önce iş cinayeti sonucu hayatını kaybeden Serhat Alkurt’un ölümüyle ilgili davaya dün İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde devam edildi.

Duruşma öncesi adliye önünde eylem yapan Adalet Arayan işçi Aileleri, bilirkişi raporuna tepki gösterdi, Alkurt için adalet talep etti.

Ailelerin verdiği bilgilere göre Alkurt, uzun yıllardan beri İhlas Gazetecilik AŞ’ye bağlı Türkiye gazetesinde WEB üretim işçisi olarak çalışıyordu. Dolayısıyla Alkurt’a verilen işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri de çalıştığı iş ve mesleği ile ilgiliydi. Alkurt’un görev tanımında depo çalışanı olmak, nakliye-indirme-bindirme işlerinde bayrakçılık ve gözetleyicilik yapmak yoktu. Buna karşın işyeri amiri, Alkurt’u depoda, görevi kapsamında olmayan işlerde çalışmaya zorladı. İşyerinde iş güvenliği de sağlanmayınca 29 Eylül 2016’da iş cinayeti meydana geldi, Alkurt yaşamını yitirdi.

BİLİRKİŞİ ALKURT’U KUSURLU BULDU!

Bilirkişi raporunda ise Alkurt’un tali kusurlu görüldüğü iddia edildi. Bu duruma tepki gösteren işçi aileleri, “Alkurt görevi olmayan ve de görevlisi de olmayan bir işe amiri tarafından görevlendirilmesi suretiyle gitmiş ve hayatını kaybetmiştir” açıklaması yaptı. Başka canların yanmaması için mücadele ettiklerini vurgulayan aileler, “Bir araya gelerek bu memleketin geleceği için, işçi sağlığı ve iş güvenliği için, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için, kanun dışı çalışma koşullarını sona erdirmek için davalarımızın takipçisi olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.