Oynadığı son 25 maçı kaybetmeyen Fenerbahçe’nin serisi Antalya karşısında son buldu. Antalyaspor’a 4-2 mağlup olan sarı-lacivertliler zirve yarışında yara aldı

Akdeniz’de cuma mesaisi... Bir tarafta Antalyaspor, öbür köşede Fenerbahçe. Birbirine zıt tablo çizen iki ekip karşı karşıya. Ev sahibi son 11 maçta bir kez gülebilmiş, konuk takım ise son 12 karşılaşmada 10 galibiyete imza atmış durumda. Devre arasında adeta yeni bir takım transfer eden kırmızı-beyazlılarda akıllar Jose Morais’te. Jose Mourinho’nun peşinden Avrupa’nın devlerine sürüklediği yardımcısı, tam kendi ayakları üzerinde ne yapacak derken geçirdiği beyin kanaması futbolseverleri korkuttu. Hocasız sahaya çıkan Antalyaspor hem kötü gidişe dur demek, hem de hastanedeki teknik direktörlerine moral vermek istiyor.

Beşiktaş’ın iki maç, beş puan önündeki Kanarya cephesinde ise malum konu yine santra öncesi akılları kurcalıyordu. Vitor Pereira yine Fernandao ile başlıyor, Robin van Persie’yi kulübede tutuyordu. Cezalı Kjaer’in yerine Kadlec sahadaydı.
Hızlı başladı mücadele. 3. dakikada Eto’o ile başlayan akında bomboş durumdaki Serdar Özkan’ın şutu Volkan’ı geçse de Kadlec hızır gibi yetişmişti. Hemen akabinde Fernandao, karşı karşıya kaldığı Fornezzi’ye takılmıştı. Sambacı’ya top rakipten gelse de yardımcı hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı skandaldı. 20’de Caner’in sıfırdan kullandığı frikik kaleyi yalıyordu. 25’te Eto’o zamanında Xavi’den aldığı güzellikte bir pası M’Billa’ya veriyorsa da Volkan harika çıkarıyordu. 40’ta ev sahibi Eto’o ile öne geçiyordu. Kamerunlu yıldız orta sahada kendisine yapılan faulü kullanarak akını başlatmış, pozisyonun devamında ceza sahasında ağları bulmuştu.

İkinci yarı her şeye gebeydi...
Ozan’ın yerine van Persie’yi sahaya sürüyordu ikinci yarı Portekizli hoca. 49’ta herkesin beklediği “Eto’o bitmiş” klişesi hayat buluyordu. Kamerunlu yıldız ağır kalıp Kadlec’e takılmasa belki de maç o dakikada bitecekti! 54’te fark artıyordu. Serdar’ın vuruşu pas olmuş, Danilo köşeyi bulmuştu. 56’da ev sahibi üçü buluyordu. Eto’o Makoun’u kaçırmış, vatandaşı Volkan’ın ayaklarının dibine harika vurmuştu. 64’te Eto’o çıkıyor, Antalyaspor bitiyordu. 85’te Bruno Alves’in harika frikiği farkı ikiye indirmişti. Uzatmalarda stoper Sakıb kendi başlattığı akını bitirince Kanarya bu sezon ilk kez dört gol yemişti. Maç tam bitti derken kazanılan penaltıyı van Persie ağlara göndermişti: 4-2.
Ligin en iyi defansı Kjaer’in yokluğunda paramparça oldu. Maçın özeti bu. Antalyaspor tarihi farkı kaçırdı. Bir de Eto’o bitmemiş!