Seri bu kez yanlış seriyi bitirdi

Fatih Terim, Fenerbahçe deplasmanındaki gibi Seri’yi iki mücadeleci oyuncunun arkasında kullanmak yerine Lemina’yı çapa, Seri ve Ömer’i de sağ ve sol içi olarak sahaya sürdü. Bu ilk bakışta Donk ve Marcao’yu rahatlatmak adına faydalı gözükse de, Seri’nin oyun kuruculuk meziyetlerinden çok ikli mücadele zaafını açığa çıkarabilecek bir tercihti aynı zamanda. Belki bunun da tesiriyle Sivasspor’un erkenden rakip alan baskısı kurup üç isabetli şut attığı bir açılış izledik.

Sezon sonu modunu devreye soktuğunu gözlemlediğimiz Muslera ilk iki şutta gole izin vermedi. Ama 8. dakikada soldan gelen bir ortanın devamında tekrar içeri top yollandı ve Hakan Arlsan Ankaragücü maçındaki golüne benzer şekilde gelişen pozisyonda diziyle ev sahibini öne geçirdi. Belki de Muslera’yı avlamak için artık böyle beklenmedik şeyler denemek gerek. Uruguaylı eldivenin bu kez yetersiz kalması sonucu Galatasaray bu sezon yalnızca dördüncü kez yenik durumdaydı.

Skor üstünlüğü yalnızca beş dakika süren Sivasspor’un, şampiyonluk macerasındaki en büyük zaafının oyuncu kalitesi olduğunu unutmamak gerek. Yaptığı faulden sonra bir de gelen ortada ofsaytı bozan Uğur Çiftçi beraberlik golünün başrolündeydi. Diğer yandan Galatasaray zayıf ayaklarıyla 40-50 metrelik isabetli paslar atabilen Feghouli ve Falcao gibi isimlere sahip. Birbirine yaptıkları asistler ile bu ikili devre bitmeden Galatasaray’ı tekrar öne geçirdi. Asist krallığına oynayan Ömer, beraberlik golünde Feghouli ilk dokunuşta gol atmadı diye üzülmesin; asist öncesi paslar da dikkate alınan bir veri.

Sivas’ın şiddetli başlangıcıyla neye uğradığını şaşıran Galatasaray, Kadıköy’den sonra bu deplasmanda da öne geçmeyi başardı. 15-45 arası oynanan oyun bu deplasman için oldukça etkileyici düzeydeydi. Seri’nin 1 saat dolarken yaptığı sakarlık Sivasspor’a arka arkaya üçüncü hafta penaltı atma şansını tanımasa, Muslera’nın kurtarışı da Emre’nin önüne düşmese ev sahibinin skora ortak olması güç duruyordu. Kadıköy’de Fenerbahçe’nin yenilmezlik serisin bozan Seri, bu kez takımının galibiyet serisine engel olmuştu.

Sivasspor 2-2’den sonra Feghouli’nin merkezde topla buluşmalarına çare üretmekte zorlandı. Ömer’in alışıldık şekilde 70+da oyundan düşmesine kadar Galatasaray tekrar öne geçemeyince, Sivasspor’a daha uygun bir son 15 dakika oynandı. Adem ve Emre Akbaba ile gol adına bütün riskleri alan Fatih Terim; Lemina yerine Seri’yi sahada tutmayı tercih etti. Eğer sakatlanmasın diye Lemina’yı almadıysa bu, onun standartlarında bile fazlasıyla cesurcaydı. Sivasspor sadece top uzaklaştırmaktan fazlasını deneyemeyince, bu risk ağırlıklı olarak sarı kırmızılılara kar yazdı.