Seri tersine döndü

Bir tarafta ev sahibi Fenerbahçe, diğer yanda Galatasaray. Gazozuna bile oynasalar, kıyamet kopar bu ülkede. Türkiye’nin bütün dertleri unutulur, gündem değişir. Yüzyılı aşkın rekabetin tarafları, “düşman kardeşleri” aslında varlıklarını birbirlerine borçlu. Oscar Wilde’ın da dediği “İnsan sevdiğini öldürür.” Habil ile Kabil’in ezelden ebediyete sürecek savaşından kimin galip çıkacağı merak konusu. Bugün birisi kazanacak, yarın diğeri. İnsanlık var oldukça!

Lider Kanarya cephesinde oynayıp oynamayacağına dair papatya falı baktıran Luiz Gustavo yok. Erol Bulut tecrübeli futbolcunun yerine orta sahayı Ozan-Mert Hakan-Sosa üçlüsüne teslim etmiş. Özellikle Sosa’nın performansı kilit gözüküyor. Kanatlarda Osayi-Samuel’le Valencia ikilisinin rakip bekleri zorlaması olası duruyor. Kulübedeki Thiam’ın sonradan girmesine kesin gözüyle bakılırken, Mesut Özil acaba dedirtiyor.

Aslan’da yenilerden Mustafa Muhammed sahada, Yedlin kenarda. İki maçta üç gol atan Onyekuru, şüphesiz Fatih Terim’in gözbebeği durumunda. Onun Nazım’a karşı üstünlük kurup kuramayacağı merak ediliyor tıpkı Emre Kılınç’ın nerede oynayacağı gibi. Hatay’da Gustavo’nun sakatlanmasından sonra rakibine sayısız pozisyon veren sarı-lacivertlilerde savunma göbeğindeki Serdar-Szalai ikilisi güven vermemişti. Bakalım Aslan, Beşiktaş karşısındaki gibi kontrollü oyunu mu tercih edecek, yoksa rakibinin üstüne gidecek mi…

Seyircisiz derbiye alınan sağlık çalışanları, İrfan Can Kahvesi transferi yüzünden arası daha da açılan iki camiayı, santra öncesinde iyice geriyordu. Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğü de böyle bir ahvalde çalıyordu.

3. dakikada hatalı çıkan Muslera’yı çalımlayan Samatta kötü vurmuştu. İlk bölümde Aslan biraz daha etkili olsa da Fenerbahçe kısa sürede dengeyi sağlıyordu. Önce Sosa, ardından kornerde Samatta’ya hayır diyen Muslera kalesinde yine güven veriyordu. Kör dövüşüne dönen derbinin ilk yarısında gol sesi çıkmamıştı. Kalite böyleyken, Çakır’ın her düdüğü günlerce tartışılacaktı…

51’de çaprazdan Onyekuru’ya hayır diyen Altay’dı. 54’te Aslan öndeydi. Emre Kılınç’ın pasını alan Mustafa Muhammed, Serdar’ı çalımladıktan sonra köşeyi bulmuştu. 58’de aynı futbolcu Linnes’in ortasında çerçeveyi bulamamıştı. 63’te Mert Hakan’la Valencia çıkıyor, Mesut’la Cisse oyuna giriyordu.

71’de Osayi-Samuel’in attığı depar oyuncunun potansiyelini gösteriyordu. 75’te Mesut’un ortasına kafayı yapıştıran Ozan ağları bulsa da VAR yardımıyla gol iptal edilmişti. Kalan bölümde Kanarya baskısını artırırken, Aslan aradığı kontrayı uzatmaların 5. dakikasında buluyordu. Ağır kalan Babel fişi çekememiş, sonra da müsait durumdaki Kerem’e pası vermemişti. Çakır’ın son düdüğüyle kazanan sarı-kırmızılar liderliğe yükseliyordu.

Fenerbahçe’de bu mağlubiyetten sonra Erol Bulut’un üzerindeki baskı artacak gibi duruyor. Kötü başladıkları mücadelede oyunu dengeleseler de buldukları pozisyonlarda Muslera’yı geçemediler. Galatasaray üst üste ikinci defa Mısırlı santrforun usta vuruşuyla Kadıköy’de güldü. Lig artık tam manasıyla arapsaçına döndü. İlerleyen haftalarda belli ki kıyamet kopacak!