Sermaye mahkeme kararlarını tanımıyor

Berkay Dündar

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki altın madeni için verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen şirket faaliyetlerine devam ediyor. Hukuk kararının tanınmasına tepki gösteren bölge halkından Cevat Atar, “Bu kanunlar sadece bize mi var. Şirketlere işlemiyor mu kanunlar” diye sordu.

Geçen ay Ordu'nun Fatsa ilçesinde halkın tepkilerine rağmen 2014 yılından itibaren çalışan ve siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Madencilik için açılan ruhsat iptali davasında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bir ay önce yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen şirket bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Kararın uygulanmamasına tepki gösteren Atar, “Gördüğünüz gibi mahkeme karar vermiş, mahkemenin kararı neden uygulanmıyor? Mahkeme dur diyor, bunlar devam ediyor. Bu şirketlere kanun yok mu? Allah aşkına şu vaziyete bir bakın Bu insanlar burada su içiyor. Böyle bir adalet nerede var, hangi ülkede yaşıyoruz. Adaletten kimse bana bahsedemez” diye konuştu.

KARARI DURDURAN MERCİ YOK

Davanın avukatlarından Nur Hilal Gündüz ise, “Mahkemenin telafisi imkansız zararlara neden olabileceğini belirtmesine rağmen şirket çalışmalarına devam ediyor. Bölgede tüm ilgili makamlara kararı iletmemize rağmen sonuç alamadık. Kararı durduran bir merci yok. Yapılan çalışma hukuka aykırı” dedi.