Servis kazası geliyorum demiş

HABER MERKEZİ

Rize'de öğrenci servisinin TIR’a çarptığı, 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili yürütülen idari soruşturma kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde taşımalı eğitimden sorumlu şube müdürü ve şef açığa alındı. Rize Valiliği de kazaya karışan servis minibüsü sürücüsü hakkında daha önce yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığına yönelik ihmal iddialarının araştırılması için bakanlıktan müfettiş talep etti.

Öğrenci servisinin yaralanan şoförü İsmail Bıyık'ın, hem Valilik'e hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hem de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 7 Aralık 2021'de verilen dilekçe ile şikayet edildiği ortaya çıktı. 6 velinin ortak imzasıyla verilen dilekçede, öğrencileri okul saatinden 1 saat önce alarak okulun uzağına bıraktığı, çıkışta ise 2 saat sonra aldığı, bu sırada ise başka servis hizmeti verdiği, hız yaparak servis güvenliğini tehlikeye attığı iddiaları yer aldı.
Kazayla ilgili başlatılan idari soruşturma kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde taşımalı eğitimden sorumlu şube müdürü M.A. ile şef R.D. açığa alındı. Rize Valiliği de servis sürücüsü hakkında daha önce yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığına yönelik ihmal iddialarının araştırılması için bakanlıktan müfettiş talep etti.

Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe, öğrenci servis kazasının 'geliyorum' dediğini belirterek velilerin ve kendisinin de servis şoförü ile ilgili defalarca şikayetlerde bulunduğunu söyledi. Peçe, olayda ihmali olanlarla ilgili Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'nı gerekli soruşturmayı yapması için göreve davet etti.
Rize’de 7 Mart günü gerçekleşen kazada öğrenci hostesi hayatını kaybetmiş, 13 öğrenci yaralanmıştı.