Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, örgütlenme çalışmaları kapsamında, Elmalı, Korkuteli ve Kemer ilçelerindeki sağlık emekçileriyle buluştu. Sağlıkçıların sorunlarını dinleyerek yetkililere ileten şube yöneticileri, pandemi sürecinde sağlık emekçilerinin korunması, kronik hastalıkları bulunanların bu ağır çalışma koşullarında idari izinli sayılması gerektiğini hatırlattı.

SES Antalya Şubesi örgütlenme gezilerini sürdürüyor

BİRGÜN/ ANTALYA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi örgütlenme çalışmaları kapsamında, Elmalı, Korkuteli ve Kemer ilçelerindeki sağlık emekçileriyle buluştu. Ayrıca Elmalı Devlet Başhekimi Dr. Birkan Karıklar ve Sağlık Hizmetleri Bakım Müdürü Dilek Bayındır’ı da ziyaret ederek sağlık emekçilerinin taleplerini, görüş ve önerilerini ilettiler.

Ziyaretler hakkında açıklama yapan SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz “Pandeminin başından beri sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunları çeşitli vesilelerle dile getirdik getirmeye de devam ediyoruz. Şimdi de iş yerlerimizi tek tek ziyaret ederek sağlık emekçilerinin pandemi döneminde yaşadıkları sıkıntılarını, taleplerini ve yaşanan sorunlara karşı neler yapılması gerektiğini belirlemeye çalışıyoruz" dedi.

Sorunların başında sağlık emekçilerinin sağlığının korunması, Kişisel Koruyucu Ekipman eksikliklerinin giderilmesi ve kronik hastalıkları bulunan sağlık emekçilerinin bu ağır çalışma koşullarında idari izinli sayılması geldiğini belirten İçöz, "Sağlık emekçilerinin izin, emeklilik ve istifa etme hakları dahi anayasaya aykırı bir şekilde ellerinden alınması, uzun çalışma süreleri ve pandemi ile artan personel eksikliği ile iş yükleri geliyor” dedi.

Diğer önemli bir sorununda mobbing olduğunu ifade eden Şükran İçöz “Geçen gün Kumluca’da yaşanan ve tüm kamuoyuna yansıyan mobbing olayı münferit bir hadise değildir. Maalesef mobbing işyerlerimizde sistematik hale gelmiştir. Kumluca’daki olayın ardından sendikamıza birçok başka hastaneden benzer şikayetler gelmeye devam ediyor. Mobbingin ve şiddetin ana kaynağı Hastaneleri şirket, hastaları müşteri, sağlık emekçilerini istediği gibi çalıştıra bilecek köle olarak gören zihniyettir” ifadelerine yer verdi.

Hükümetin kamu emekçileri için belirlediği maaş artış oranını da eleştiren Şükran İçöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son bir yıl içinde doğalgaz %32, elektrik %31, baklagiller %60, peynir %27, yumurta %80, ayçiçeği yağı %50 zamlanmış, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine daha üç gün önce %26 zam yapılmıştır. Buna karşın son bir yıl içinde kamu emekçilerinin maaşlarında yapılan artış ise bugün açıklanan %4,36’lık enflasyon farkı ile birlikte sadece yüzde 14‘de kalmıştır. Açlık sınırının 2.600, yoksulluk sınırının 8.600 TL’yi aştığı bugünün koşullarında hiç kimsenin kamu emekçilerinin maaş artışlarında TÜİK vasıtası ile açıklanan sahte enflasyon rakamlarını dayatma hakkı hakkı yoktur.”

Örgütlenme gezilerinin devam edeceğini söyleyen SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz "Hem pandemiden kaynaklanan ve geçmişten beri süren sorunlarımızın çözümü hem kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir ücret talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına, adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk,yolsuzluk ve israf düzenine karşı emeğin haklarını korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.SES Anatlya Şube