Artan Covid-19 vakaları karşısında yurttaşları aşı olmaya çağıran Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, "Salgın tehlikesi henüz geçmiş değil, aşılama hızı arttırılmaz ve toplumsal bağışıklık sağlanamazsa yeni kısıtlamalar kaçınılmaz hale gelebilir. Tedirgin olmayalım aşı olalım" dedi.

SES Antalya Şubesinden yurttaşlara çağrı: Tedirgin olmayalım aşı olalı

Covid-19'un aşısı bulunmasına rağmen aşı karşıtlarının sayısı oldukça fazla. Vaka sayıları ve can kayıpları her geçen gün artarken, uzmanlar Covid-19'a yakalananların yüzde 90'ının aşısız olduğunu belirtiyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, yurttaşlara seslenerek herkesi aşı olmaya çağırdı.

"Tedirgin olmayalım, aşı olalım" diyen Şükran İçöz, “Tplumsal bağışıklık sağlanmadan salgın bitmez, toplumsal bağışıklanma da aşısız olmaz" ifadelerine yer verdi.

Şükran İçöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koronavirüs vakalarında yeniden ciddi artışlar yaşanıyor. Yeni bir pikle karşı karşıya kalmamız an meselesi. Turizm sezonu düşünülerek, aşılama düzeyinin çok düşük olduğu bir dönemde tam açılmaya gidildi. Vaka sayıları 4 binli rakamlara gerilemişken son günlerde yine 25 binli rakamlara yükseldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da artık yüzlü rakamlarla ifade ediyoruz. Aşılama oranının çok düşük illerde yoğun bakımların neredeyse tamamı dolu.

Şu ana kadarda aşılama konusunda istenilen düzeye erişilmiş değil. Bunda başta iktidarın yeterince aşı temin edememesi, aşılar arasında ayrım yapması, halk arasında oluşan aşı karşıtlığı gibi sebepleri sayabiliriz. Maalesef, Sağlık Bakanlığı halkta oluşan aşı karşıtlığını ve tedirginliğini giderecek gerekli adımları atmamaktadır. Aşılama oranlarının bölgeler arasında eşitsizliğinin giderilmesi; aşı tedarikinde, lojistiğinde ve uygulanmasında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması; tüm dezavantajlı grupların öncelikli aşılama kapsamına alınması hayatidir. Toplumsal bağışıklık sağlanmadan bu salgın bitmez, toplumsal bağışıklanma da aşısız olmaz

Salgın tehlikesi henüz geçmiş değil, aşılama hızı arttırılmaz ve toplumsal bağışıklık sağlanamazsa yeni kısıtlamalar kaçınılmaz hale gelebilir. Maske ve mesafe kurallarına uymaya devam edelim. Tedirgin olmayalım aşı olalım."