SES, bu sabah Eş Genel Başkan Selma Atabey’in de aralarında bulunduğu çok sayıda SES üye ve eski yöneticisinin gözaltına alınmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada, “Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Çağırıldıklarında ifadeye rahatlıkla gidebilecek, işyerleri, kurumları belli olan insanları şafak vakti baskınlarıyla gözaltına alınıyor” denildi.

SES: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın

Haber Merkezi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Eş Genel Başkan Selma Atabey’in de bulunduğu çok sayıda SES üye ve eski yöneticisi sabah saatlerinde evlerine yapılan operasyonlarla gözaltına alınmasının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

“Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” denilen açıklamada, “Sağlık emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız. Baskılarınız, gözaltılarınız, mobbinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz” ifadeleri ne yer verildi.

İFADEYE ÇAĞIRMAK YERİNE ŞAFAK VAKTİ BASKINI

“İktidar, çağırdıklarında ifadeye rahatlıkla gidebilecek, işyerleri kurumları belli olan insanları şafak vakti baskınlarıyla gözaltına alarak demokratik faaliyetleri kriminalize etmeye çalışıyor” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu sabah yine güne gözaltılar ile başladık. Aralarında Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, Eski Genel Başkanlarımızdan Bedriye Yorgun, eski MYK üyelerimiz Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever ile Ankara SES Şube önceki dönem Eş Başkanımız Rona Temelli ve Ankara Şube Yöneticilerimiz Erdal Turan, Ramazan Taş gözaltına alınmışlardır.

Son günlerde siyaset-mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Kirli ilişkiler deşifre oldukça gündem saptırma amaçlı emek ve demokrasi güçlerine, toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerine yönelik gözaltı operasyonları artmaya başladı.

MÜCADELEMİZİ HAZMEDEMEDİLER

1,5 yıldır süren salgın boyunca sağlık emekçileri başta olmak üzere halkımızın sağlığı için yeterli tedbirleri almayan iktidar daha öncede çokça yaşadığımız gibi sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin öncülerine yöneliyor. Pandeminin başından itibaren sendikamız; sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları, gerekse de halkın yaşam ve sağlık hakkı mücadelesinde sürekli sözünü kurmuş eylemini gerçekleştirmiştir. Hazmedilmeyen tamda bu mücadeledir. Bugüne kadar 417 sağlık emekçisi ve 46 bin 446 yurttaş Covid – 19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenlere yöneliyor.”