Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Artvin Temsilciliği bir açıklama yaparak, aşılanmanın ayrım yapılmaksızın herkese uygulanması gerektiğini bildirdi.

SES Artvin: Aşı temel haktır

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Artvin Temsilciliği Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak aşılanmanın ayrım yapılmaksızın herkese yapılması gerektiğini bildiren basın basın bildirisi yayınladı.

SES Artvin Temsilciliği tarafından paylaşılan basın bildirisinde aşılanmanın insanların en temel haklarından biri olduğunu ayrım yapmaksızın tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere risk grubunda bulunan herkesin gribe karşı aşılanmasının yapılması gerektiği vurgulandı.

'SALGIN YÖNETİMİ BAŞARISIZ'

Tüm ülkede olduğu gibi Artvin ve ilçelerinde de, zatürre aşısı temininde yaşanan sıkıntıların grip aşısında da yaşandığını, kentin genelinde alınan önlemlerin yetersizliği vaka sayıları artışında karşılığını buluyorken, insanların aşı yapılıp yapılamayacağını öğrenmek için Aile Hekimliklerine yığmanın başlı başına virüsün yayılımı için uygun bir ortam oluşturduğu ifade edilen açıklamada, “Kimin ve ya kimlerin nasıl hesapladığı bir türlü anlaşılmayan puanlama ve öncelik sıralaması, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve eczanelerde, halk ile sağlık çalışanını karşı karşıya getirmektedir. Salgın yönetimindeki başarısızlığın faturası sağlık emekçilerine kesilmeye çalışılmakta ve sağlıkta şiddetin oluşmasına zemin hazırlamaktadır” denilerek, sağlık emekçilerine yeterli ve nitelikli kişisel koruyucu ekipman temini sağlamayan Sağlık Bakanlığı’nın en riskli olan sağlık emekçileri için aşı temini sağlamadığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunulan açıklama, “Aşılanma, insanların en temel haklarındandır. Ayrım yapmaksızın tüm sağlık emekçileri başta olmak üzere risk grubunda bulunan herkes gribe karşı aşılanmalıdır” diyerek sonlandırıldı.