KESK‘e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi olağan genel kurulu, yeni yönetimini belirledi

SES Denizli’de yeni yönetim belli oldu

UĞUR KURNAZ / DENİZLİ

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi’nin 10’uncu Olağan Kongresi, hafta sonu sendika toplantı salonunda gerçekleşti. Tek liste ile yapılan seçimde yeni yönetim, Şerife Sarıca, Selçuk Göçer, Halit Karabulut, Neşe Eraydın, Ayşegül Kitiş, Uğur Özdemir ve İbrahim Gürsoy isimlerinden oluştu.

'İKTİDAR, ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN EMPERYALİSTLERE TAVİZ VERİYOR'

Olağan kurul hakkında açıklama yapan Selçuk Göçer, şu şekilde konuştu:

“Ekonomik krizin etkilerinin toplumun geniş kesimlerince daha yakıcı olarak hissedilmeye başlanmasıyla birlikte AKP’nin çözülmesi yerel seçimlerde ağır bir yenilgiye dönüştü. Bir tarafta ekonomik krizin etkisi mutfakta hissedilirken; elektrik, su ve doğalgaz faturaların cep yakması, asgari ücretin açlık sınırının bile altında olması, İstanbul kanalı başta olmak üzere, doğanın talanın pervasızca devam ettiriliyor olmasının karşısında yükselen tepkiyi savaş politikalarıyla bertaraf etmeye çalışıyor. Kapalı kapılar ardında görüştüğü İMF ‘den aldığı talimat doğrultusunda yeni ekonomik paketi hayata geçirmeye çalışarak ayakta kalmaya çalışan iktidar, ömrünü bir parça daha uzatmak için emperyalist odaklara taviz vermeye devam ediyor.”

'İŞ BIRAKMA EYLEMİ SAĞLIK ALANINDA ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR'

“Kendi iktidarını sürdürmek için devleti kendine bağlı olarak yeniden yapılandırması, kendi memurunu yaratması, iktidarına sonsuz, sınırsız biat eden kapıkullarıyla yeni bir kadro kuşağı yaratıyor. Siyasi iktidarın yapboz uygulamalarıyla artık yeter demek için 15 Mart’ta tüm sağlık emek ve meslek örgütleri ile yapacağımız Beyaz miting ve sonrasında 17 Nisan ‘da gerçekleştireceğimiz iş bırakma eylemi sadece sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için değil sağlık hizmeti alanlar açısından da önem arz etmektedir. Böylesi bir süreçte gerçekleştirmekte olduğumuz genel kurulumuz toplumun tüm kesimleri için umut olmalıdır. Sağlık ve sosyal hizmetler alanında sorunlar gün geçtikçe artmakta, emekçilerin en temel talepleri insanca yaşam ve çalışma hakkı ortadan kalkmış durumdadır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, performans – güvencesizlik –şiddet kıskacında kölece çalışma koşullarına mahkûm edilmek istenmektedir.”