SES Ankara Şubesi sağlık emekçilerine dört aylık süreyle ek ödemelerin tavandan yapılması kararına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Ek ödemenin üniversite hastanelerinde çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve birçok sağlık emekçisini kapsamadığı” ifade edildi.

SES: Ek ödemeler birçok sağlık emekçisini kapsamıyor; ‘Bize Bir Bakan Lazım’

HABER MERKEZİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Yönetim Kurulu Resmi Gazete’de yayımlanan sağlık emekçilerine Nisan ayından itibaren dört aylık süreyle ek ödemelerin tavandan yapılması kararına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

“Bize Bir Bakan Lazım” başlıklı açıklamada, “Ek ödemenin üniversite hastanelerinde çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve birçok sağlık emekçisini kapsamadığının” altı çizilerek “İlimizde yer alan Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversite Hastaneleri sadece ilimiz değil Türkiye geneli üniversiteler ve yataklı tedavi kurumları arasında lokomotif görevi üstlenmektedir. Bu üç üniversite hastanesinin Ankara genelinde üniversite hastaneleri arasındaki hizmet oranı yüzde 80’dir. İlimizde üniversite hastanelerinde görevli 16 bin sağlık emekçisi birçok konuda desteklenmesi gerekirken her gün farklı bir mağduriyetle karşı karşıya kalmaktadır” denildi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEKİ EMEK YOK SAYILIYOR

“Bir taraftan pandeminin ağırlığı diğer taraftan genelge mağduriyetleri ile üniversite hastaneleri çalışanlarının ötekileştirilmesi, değersizleştirilmesi kabul edilemez” denilen açıklamada şu ifadelere yer aldı:

- Üniversite hastanelerindeki emeği yok saymaktadır

- Üniversite hastaneleri dışındaki sağlık emekçilerinin yarısını kapsamamaktadır

- Tüm kurumlardaki idari hizmetlerde çalışan emekçileri yok saymaktadır

- Yardımcı hizmetlerde çalışan personeli yok saymaktadır

- 4/D kadrosunda çalışan sağlık işçilerini yok saymaktadır

- Ekip anlayışını ve çalışma barışını bozmaktadır

- Emekçiler görevlendirme ve çalıştırma esnasında pandemi bahanesi ile tüm kazanımları yok sayılırken, ödemede covid kapsamında/covid kapsamında değil diye çalışma alanlarımız kategorize edilmektedir

- Kamuoyuna “Sağlık çalışanları yoruluyor ama karşılığını da alıyor.” algısı yaratılarak halkla sağlık çalışanları Karşı karşıya getirilmektedir

MAĞDURİYET YAŞIYORUZ

“Sağlık emekçilerinin pandemi döneminde dahi görülmemesi, taleplerinin karşılanmaması ülkemizi yönetenlerin ayıbıdır” denilen açıklamada, “Biz bakanın veya bir başka belirleyicinin iki dudağı arasında şekillenen ücret rejiminin çok sıkça mağduriyetini yaşadık/yaşıyoruz. Bu nedenle tek taraflı düzenleyici işlemlerle, taraf olarak söz söylemediğimiz/söyleyemediğimiz performansa göre ödeme yerine yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe esas ücret istiyoruz” ifadelerine de yer verildi.