SES Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Temsilciliği, hükümetin kamu çalışanlarına zam teklifini protesto etti

SES: İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz

BİRGÜN İZMİR

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Temsilciliği, görüşmeleri devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini protesto etti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi merkez yemekhanesi önünde gerçekleştirilen açıklamada, Yapılmak istenen zam oranı için "Sefalet zammını istemiyoruz" dendi.

Yapılan açıklamada, “Yandaş konfederasyon Genel Başkanı ile görüşen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kamu İşvereni adına yeni tekliflerini sunmuştur. Buna göre maaş artış oranları toplamda sadece yüzde 2 artırılarak, 2020 yılı için yüzde 4 + yüzde 4, 2021 yılı için ise yüzde 3 + yüzde 3 olarak revize edilmiştir. Bu teklifle de utanmadan ‘işçiyi, memuru enflasyona ezdirmedik’ diye böbürleniyorlar. Yandaş sendikaya ‘Sizin katkınız olmadan bu büyüme rakamlarına ulaşmazdık’ diyenler emekçiye bir iki puanlık refah payını bile çok görmüştür” ifadeleri kullanıldı.

“BU SÖZLEŞME GEÇERSİZDİR”

Son dönemde yapılan zamlara dikkat çekilen açıklamada, “Kamu emekçileri ve emeklikleri olarak gelirimiz son on yıl içinde en az yüzde 40 eritilmiştir. Maaşlarımızda yaşadığımız bu erimeyi gidermeyen, temel sorunlarımıza çözüm üretmeyen hiçbir teklifin gerçekte bir karşılığı yoktur. Son iki ay içinde elektriğe, doğalgaza yüzde 15 zam gelmiştir. Tütün ürünleri son iki haftada yüzde 20 zamlanmıştır. Dün geceden itibaren benzin ve motorine de zam yapıldı. Bu toplu sözleşme şimdiden geçersizdir” denildi.

Tüm kamu emekçilerini haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz denilen açıklamada, “Kamu emekçileri arasında anket yapılsa kimsenin bu komik rakamları imza atmayacağı kesindir. Yetki 3 milyon kamu emekçisinin, 2 milyon kamu emekçisi emeklisinindir. Bunun için yetkinin asıl sahiplerini, sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini, sefalete terk edilen emeklileri yeni danışıklı dövüş oyunlarına karşı haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.