DEÜ SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur 6 ay süreyle Buca DEÜ Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’ne sürgün edildi.

SES iş yeri temsilcisi sürgün edildi

BERKAY SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversite (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ek ödemelerdeki adaletsizlikler, döner sermaye kesintileri gibi sorunlara ilişkin birçok sendikanın bir araya gelerek yaptığı eylemlerin ardından önce eylemler yasaklandı, daha sonra da sağlık emekçilerine soruşturmalar açıldı.

Açılan soruşturmaların ardından SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur ‘görevlendirme’ adı altında 6 ay süreyle Buca DEÜ Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’ne sürgün edildi. Sürgünün sendikal faaliyeti engelleme olduğunu söyleyen Uğur, sendika aracılığıyla hukuki yollara başvuracağını belirtti.

SÜRGÜN KARARI HUKUKSUZDUR

ses-is-yeri-temsilcisi-surgun-edildi-772541-1.Geçici görevlendirme dendiğini ancak bunun resmen sürgün olduğunu vurgulayan Uğur, “DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Buca'daki Aile Sağlığı Merkezi’ne 6 aylığına görevlendirildiğimi bildirdiler. Ben sendikanın hem şube temsilcisi hem de iş yeri temsilcisiyim. Kendi isteğim dışında herhangi bir yere görevlendirilmem yasal değil, tamamen hukuksuzdur. Bu görevlendirme sendikal faaliyeti engellemedir” dedi.

Hukuki yollara başvuracağını açıklayan Uğur, “Pandemi döneminde benim bulunduğum bölümde bir sürü hemşire açığı var. Ona rağmen beni başka bir kuruma görevlendiriyorlar. Ayrıca oraya gitmek isteyen bir sürü gönüllü hemşire var. Onlardan birinin yerine benim gönderilmem resmen sürgündür. Baskı ve yıldırma politikalarına devam edecekler ancak biz de mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.