DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur, ek ödemelerdeki kesintilerle ilgili yapılan eylemlere katılmasından dolayı 6 ay süreyle sürgün edildi. SES İzmir Şubesi ise Günseli Uğur’un sürgün edilmesine tepki gösterdi.

SES işyeri temsilcisinin sürgün edilmesine tepki: Hastane idaresi suç işliyor

BERKAY SAĞOL

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ek ödemelerdeki adaletsizlikler, döner sermaye kesintileri gibi sorunlara ilişkin birçok sendikanın bir araya gelerek yaptığı eylemlerin ardından önce eylemler yasaklandı, daha sonra da sağlık emekçilerine soruşturmalar açıldı. Açılan soruşturmaların ardından SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur ‘görevlendirme’ adı altında 6 ay süreyle Buca DEÜ Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’ne sürgün edildi.

SES İzmir Şubesi Uğur’un sürgün edilmesine tepki göstererek bir açıklama yaptı. Açıklamaya İzmir Tabip Odası Eski Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam ve sendika temsilcileri katıldı.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNE KULAK VERİN”

Açıklamayı yapan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, “Günseli Uğur, 15 yıldır 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin değişik birimlerinde özveri ile görevini yapmış sağlık emekçisi bir hemşiredir. Sendika işyeri temsilcisinin başlıca görevi çalışanların sorunlarını dile getirmesi, bunları gerekli mercilerle paylaşmasıdır. Yine bir sağlık emekçisi olarak halk sağlığı için hem de emekçilerin hakları için üzerine düşen görevini tam olarak yapmıştır. Hastane yönetimi hak arayan emekçiye hakkını vermek yerine, işyeri temsilcimiz Günseli Uğur’u sürgün etmiştir. Görevlendirme adı altında, salgının erken gevşetilen kurallar nedeniyle sönümlenmeden yeniden daha da hızlı yayılmaya başlamış olduğu bu dönemde, bunu normal bir görevlendirme olarak düşünmemiz olanaksızdır. Hastanelerde bu kadar hemşire açığı varken, sağlıkçılarda tükenmişlik zirvede iken geçici görevle hastanelerden personel çekilmesi kabul edilir bir görevlendirme değildir” dedi.

Sürgün kararının durdurulması gerektiğini vurgulayan Batmaz, “Pandemi ile mücadelenin en önündeki sağlık emekçilerine kulak verin. Hakkını arayan sağlık emekçilerini cezalandırmak kabul edilebilir değil. Bir an önce bu hukuksuz işlemden vazgeçilmelidir. Bu kararlar sağlık emekçilerinin iş barışını ve huzurunu bozarak pandemiyle mücadeleyi sekteye uğratmaktadır. Sağlıkçılara baskıyı, sürgünü durdurun. Sorunlarına kulak verin. Özlük haklarını verin. Yetersiz personelle çalışmaya dur deyin. Tekrar ediyoruz; Günseli Uğur sendikamızın işyeri temsilcisidir ve yapılan bu sürgün işlemi hukuksuzdur. Hastane idaresi suç işlemektedir” diye konuştu.