İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 5 Ocak günü sosyal medya üzerinden, banka promosyonu için 5 yıllık sözleşmede 30 bin lira olarak duyurmasına sağlık emekçileri tepki gösterdi. Tepkiler üzerine İl Sağlık Müdürü anket çalışması başlatacaklarını söyledi.

SES İzmir Şubesi: Promosyon satış sözleşmesini kabul etmiyoruz

BirGün EGE

5 yıllık 30 bin lira anlaşma yapılmasına ve başlatılan anketin sosyal medya üzerinden yapılmasına tepki gösteren SES İzmir Şubesi, bugün İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Erkan Batmaz, “Yandaş sendikalarla anlaşma yapan İl Sağlık Müdürü, birden çalışanlara sorma gereği duyup kendi hesabından anketler yapmaya başladı. Evet, çalışanı dinlemek zorundasınız çünkü çalışan biziz, maaşlar bizim” dedi.

Sağlık emekçileri olarak maaşlarının ne kadar olduğu tam olarak bilemez duruma geldiklerini söyleyen Batmaz, “Sadece emekliliğimize yansıyacak ücretin promosyonunu alabiliyoruz. Hem tüm ücretlerin emekliliğe yansımamasıyla emeğimiz sömürülüyorken hem de bankaya yatan tüm ödemelerin promosyonunu alamayarak bir kere daha sömürülüyoruz. Ek ödemeler, teşvikler, nöbet ücretleri, icap paraları vb. bunların promosyonu nereye yatıyor? Kimler alıyor? Kocaman bir soru işareti” diye konuştu.

“Ücretlerimiz üzerinden bankanın elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz” diyen Batmaz şunları söyledi; “Altı ay önce çalışanlar olarak dilekçeyle promosyon anlaşmasının yenilenmesi için gerekli başvuruları yapmıştık. Bütün iller kurumlar ortalama yıllık 10 ila 15 bin bandında anlaşmaları yeniledi. Biz ise yeni yılı bekleyip oyalandırıldığımıza göre dolandırılmak istemiyoruz ve bankaya yatan tüm ek ödemelerimiz dahil yüzde 30 artışla ortalama 50 bin bandında üç yılı geçmeyen bir anlaşmanın hakkımız olduğunu biliyor ve söylüyoruz. Bundan sonra ki tüm görüşmelerde birebir bulunmak istiyoruz, biz yoksak şaibe vardır, satış vardır.”