SES, Sağlık Bakanlığı’na “Kasım ayı ek ödemesi nerede?” diye sordu. Sendikadan yapılan açıklamada, “Masa başındaki Sağlık Bakanlığı bürokratlarına sesleniyoruz, sıcak koltuklarınızdan ödeme emri genelgesi hazırlamak için neyi ya da kimi bekliyorsunuz?” denildi

SES: Kasım ayı ek ödemeleri nerede?

HABER MERKEZİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), bir basın açıklaması yaparak Sağlık Bakanlığı’na “Kasım ayı ek ödemesi nerede?” diye sordu.

Yapılan açıklamada, “Hakkınız ödenemez dediniz, 2021 yılı sağlık emekçilerinin yılı olsun dediniz, ama vaat ettiğiniz ek ödemeleri bile sağlık hizmetinin tüm bileşenlerine adil ve eşit bir şekilde bile dağıtamadınız” denildi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ SORUYOR

“Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak; ek ödeme, performans gibi ücret politikalarınıza bir önce son vermenizi ve yoksulluk sınırı üzerinde temel ücret uygulamasına geçilmesini talep ediyoruz” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün Türkiye’de sağlık emekçileri ‘Kasım ayı ek ödemeleri nerede?’ diye soruyor. Sorularına verilen cevap ise ‘Hastanemizin performansa dayalı ek ödeme ücretlerinin hesaplanması için Sağlık Bakanlığı’nın EKOBS sistemini aktif hale getirmesi ve tüm ülke genelinde yayınlanacak ek ödeme genelgesi beklenmektedir’ şeklinde. Biz izinsiz, dinlenmeksizin her zaman canımız pahasına aktif bir şekilde görevlerimizin başındayız.

SICAK KOLTUKLARDAKİ BÜROKRATLAR

Masa başındaki Sağlık Bakanlığı bürokratlarına sesleniyoruz sıcak koltuklarınızdan ödeme emri genelgesi hazırlamak için neyi ya da kimi bekliyorsunuz? Şüpheli TUİK verileriyle, maniple edilen enflasyon oranlarıyla ve giderek artan vergi dilimleriyle, yandaş sendikayla oynadığınız orta oyunu sonucu belirlediğiniz TİS zamlarıyla yoksullaştırdığınız ve 50TL’ye dahi muhtaç bıraktığınız sağlık emekçileri, sadaka değil tulumlarından akan terlerinin, koruyucu gözlüklerinde biriken buğunun, topuklarındaki sızının hakkını istiyorlar. Acilen ve derhal Kasım ayı ek ödemesi için gerekli düzenlemeler yapılmalı ve sağlık emekçilerinin mağduriyeti giderilmelidir.”