Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, öldürülen, saldırıya uğrayan ve tehdit edilen kadın sağlık emekçileri için “Sağlık emekçisi kadınlar yalnız değil, çığlıklarına ses veriyoruz” çağrısıyla tüm sağlık emekçilerini üç gün gün boyunca siyah kurdele takmaya davet etti.

SES’ten kadın sağlık emekçileri için siyah kurdele çağrısı

BirGün\Ankara

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), “Sağlık emekçisi kadınlar yalnız değil, çığlıklarına ses veriyoruz” dedi. Tüm sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, tepkilerini göstermeleri için 4 Eylül Cuma gününe kadar üç gün boyunca siyah kurdele takmaya çağrıldı.

SES'ten yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan aşure isteyen hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulunulduğu ve Ardahan Devlet Hastanesi’nde ebelik yapan Dilan Toptaş’ın öldürüldüğü anımsatılarak “Son günlerde giderek artan sayıda sağlık emekçisi kadının çığlığını duyuyoruz. Israrlı takibe maruz bırakılan, cinsel istismarla tehdit edilen, öldürülen kadınların sesini duyuyor, seslerine ses oluyoruz. Ne Rabia ne Büşra ne de Hacer yalnız değil. Hep birlikteyiz” denildi.

ses-ten-kadin-saglik-emekcileri-icin-siyah-kurdele-cagrisi-776037-1.

HER GÜN YENİ BİR KADIN KATLİAMI

“İstanbul Sözleşmesi iktidar tarafından uygulanmadığı gibi hala tartışma konusu yapılmaya devam ediliyor. Bu tartışmalar sürdükçe de her yeni güne yeni bir kadın katliamı ile uyanıyoruz” denilen açıklamada, “Tacize, tecavüze ve şiddete maruz bırakılmış tüm kadınlar için, bu şiddet son bulsun diye fiili ve meşru mücadele hattında yürümeye devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran dil ve politikalar değişinceye, failler gerekli cezaları alıncaya, İstanbul Sözleşmesi layıkıyla uygulanıncaya kadar susmuyoruz” ifadelerine de yer verildi.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN BİR DAKİKALIK EYLEM

SES, yarın tüm sağlık ve sosyal hizmet kurumlarında çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçileriyle, hayatını kaybeden sağlık emekçileri ve de yaşam hakkı için bir dakikalık saygı duruşu veya alkışlı eylemler gerçekleştirileceğini de duyurdu.