“Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geldiğinde sevinmiştik. Eğitime değer vereceğini umuyorduk. Fakat kendisinden hiçbir haber alamadık. Seslerimizi duydular ancak duymazlıktan geldiler”

Sesimizi duymuyorlar

HATİCE KUBAT

Okulumuz Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi, Mahmutbey’de bir sanayi bölgesine, bir ilkokul binasına taşındı. Yerine ise imam hatip yapıldı ve şu anda kayıtlar alınıyor. Bu karara veliler ve öğrenciler olarak sonuna kadar tepki gösteriyoruz.

ÖĞRENCİLER KARŞI KARŞIYA

İmam hatiplere şu anda ihtiyaç yok. Fakat olsa dahi Çınar Mahallesi’nde üç tane arazi var. İsteseler oraya yapabilirler. Amaç tamamen siyasi. Peki, böyle bir düşünceye vardınız, çocukları gönderirken sıralarını neden beraberinde gönderiyorsunuz? İmam hatip okulu için neden ayrıca sıra temin ediyorsunuz? ‘Onlar buradaki sıralarda otursun, onlar o okula gidemez…’ diyorlar. Şimdi imam hatip için kayıt alıyorlar. Diyelim ki biz durdurma kararını kazandık, imam hatibe kayıt yaptıranlar demeyecek mi ‘Bizim okulumuz burası’ diye. Öğrencilerle öğrencileri karşı karşıya getirecekler. Bu da tamamen kışkırtma çabası taşıyor. Çınar Mahallesi’nde üç tane arazi var. Oralara imam hatip yapılsa, “Biz neden böyle bir şey yaptın!” diye eylem mi yapacağız? Nereye istersen yapabilirsin ama çocukların okullarını ellerinden alamazsın. 2 bin tane öğrenciyi ilkokul binasına, Mahmutbey’e, sanayi bölgesine nasıl yönlendirebilirsiniz? Herkesten destek bekliyorum. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geldiğinde sevinmiştik. Eğitime değer vereceğini umuyorduk. Fakat kendisinden hiçbir haber alamadık. Seslerimizi duydular ancak duymazlıktan geldiler.

Mahmutbey için ulaşım neredeyse söz konusu dahi değil. Hukuki süreç de yürüttüğümüz için herhangi bir durdurma kararında ne olacak? Kaydı yapılan imam hatip öğrencileri de mağdur olacak, biz de.

MÜDÜR SÖYLENTİ DEDİ

Benim çocuğum liseye geçiş döneminde güzel bir puan almıştı. Bakırköy’de okuyordu. Sadece biraz maddiyata bağlıydı. Servis ödeyemem, yol parası veremem diye Bağcılar’da oturduğum için çocuğumu buraya verdim. Biz buraya yazdırdığımız dönem de taşınacak söylentileri vardı. Böyle bir durum varsa tercihimizi bu taraftan yana kullanmayalım başka okullara bakalım dedik. ‘Yok, bu bir söylenti’ dediler. Biz de çocuğumuzu bu okula kaydettirdik. Benim gibi birçok veli var durumu iyi olmayıp da, çocuğu iyi puan alıp bu okula yazdıran. Eşim 3 Şubat’tan bu yana işsiz ve işsizlik maaşıyla geçiniyoruz. Ben şimdi servis parası ödersem çocuğuma nasıl harçlık vereceğim? Servis bile muallakta…

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Biz veliler olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Hem eşimin çalışmaması da durumu çok etkiliyor. Çocuğumun eğitim durumu çok iyi. Bu şartlarda baktığımız zaman ben onu okula gönderemeyecek miyim? Düşünmekten tüm çocukların uykuları kaçıyor. Devlet okullarında kayıt parası adı altında 200 lira isteniyor. Devlet okulunda bile bu duruma rastlıyoruz. Verirsen kaydolur, vermezsen kaydolmaz…

*Öğrenci velisi