Şenyaşar Ailesi’nin, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti birinci yılına girdi. Ferit Şenyaşar, “Yetkililer bizi duyana kadar nöbetimiz devam edecek” dedi.

Sesimizi duyurana kadar nöbete devam

HABER MERKEZİ

Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti birinci yılına girdi. Ferit Şenyaşar, "Yarın nöbetimiz birinci yılına giriyor. Zulmü kabul etmeyip hak, hukuk ve adalet diyen herkesi Urfa Adliyesi önüne bekliyoruz" dedi.


Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında, Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkâna girmesi ve başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesinin ardından meydana gelen olaylarda milletvekilinin korumalığını yapan kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve hastaneye sevk edilen Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş; sekiz kişi de yaralanmıştı.

Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen işyeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrıldı. Hastanede yaşananlara dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı getirildi.

SON ÇARE NÖBETE BAŞLADIK

Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet nöbeti bugün birinci yılına girdi.

Gazetemize konuşan Ferit Şenyaşar, adalet nöbetlerine ilişkin şunları kayda geçti: “Bu nöbete başlarken uzun soluklu bir süreç olacağını biliyorduk. Üç yıl boyunca bütün resmi kurumların kapısını çaldık, hepsi yüzümüze kapatıldı. Son çare olarak adliye önünde nöbete başladık. Yetkililere sesimizi duyurmak istedik. Bir nebze olsa da amacımıza ulaştık. Sesimizi dünyanın bir ucundaki insanlara ulaştırdık. İnsanların desteğini gördük.”

Şenyaşar, hukuki olarak devam eden nöbetlerinin bir karşılık bulamadığını dile getirerek buna rağmen nöbete devam edeceklerini ifade etti: “Bir gün taleplerimiz karşılanacak. Başka yol yok… Urfa halkı da bizim yanımızda. Adliye kapısında otururken içeri giren bütün vatandaşlar, adliye çalışanları bizi gönülden destekliyorlar ama maalesef adliye içinden bir irade bize yanıt olmuyor. Bir yılın içinde dört mevsim var. Kavurucu sıcak, kar yağışı demeden nöbeti sürdürüyoruz. Urfa- Suruç arası 45 km’dir. Yol kapansa da nöbetimize geliyoruz. Çünkü bizi ayakta tutan mücadelemizdir. Bu katliamı yapanlar, bizi yandaş medyaya hedef gösteriyor. Bizi adliye önünden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunun için de denenmedik yöntem bırakmadılar. Altı kez hukuksuz bir şekilde annemle birlikte gözaltına alındık. Pankartımız için para cezası verdiler. Bu katliamı yapanlara ise bugüne kadar yargı süreci işlemedi. Bu nöbet sadece adliye önünde devam etmeyecek. Adalet Bakanlığı’nın önünde, olay yerinde nöbete devam edeceğiz. Yetkililer çığlığımızı duymak zorunda. Nöbet, adalete kavuşana kadar devam edecek.”