Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yetki, üye sayısı çok olan SES’e değil, Sağlık-Sen’e verildi. Yetki verilmemesine tepki gösteren sağlık emekçileri, yapılan hukuksuzluğun düzeltilmesi için çağrı yaptı.

SES’in kazanılmış yetkisi verilmedi

BİRGÜN EGE

İzmir Buca’daki Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yetkili sendika tespiti görüşmeleri yapıldı. Yetki tespiti görüşmesinde hastane başhekimliği İl Sağlık Müdürlüğü görüşünü ileri sürerek yetkiyi, üye sayısı çok olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yerine üye sayısı az olan yandaş sendika Sağlık-Sen’e verdi.  

Yetki gasbına tepki gösteren sağlık emekçileri, önce hastane önünde sonrada İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde bu kararı protesto etti.

"YAPILAN HUKUKSUZLUĞU ACİLEN DÜZELTİN"

Yapılan açıklamada, "Çalışma arkadaşlarımıza yapılan baskıları biliyoruz. Hastanemizin yönetim birimlerinde bulunan yetkililer makamlarındaki yetkilerini aşarak ve çalışma arkadaşlarımızı kapalı kapılar ardında mobbing ve baskıya maruz bırakarak kişilerin özgür iradelerine ket vurarak istifaya zorlamışlardır. İşi daha ileriye götürerek evlerine kadar gidilmiş ve hafta sonları dahi çalışanlar aranmıştır. Çalışanlar işiyle, aşıyla, çalışma alanlarıyla tehdit edilmişlerdir. Amaç nedir?" denildi. 

Sendikalara eşit mesafede davranılmadığı vurgulanan açıklamada şunlar dile getirildi: "Hastanede öncesinde yetkili sendika olan Sağlık-Sen yöneticisi bugün idarede görev almaktadır. Sendikacılık koltuk için basamak mıdır? Bunu çalışanların takdirine bırakıyoruz. Sağlık-Sen’in isteğiyle yürütülen inceleme usul ve esas yönünden hukuka aykırı olduğu gibi idari inceleme ciddiyetten de uzaktır. Biz biliyoruz ki yetki bizimdir. Gücünü alandaki emekçiden almayan sendikanın yetkiyi masa başında almaya çalışması yok hükmündedir. Yapılan hukuksuzluğu acilen düzeltin. Zira yargı önünde hesap dönecektir."