15 yıldır zam alamayan seslendirme sanatçıları sektörde seslendirdikleri eserlerle ilgili dijital yayın platformlarındaki hak devirlerinin yeniden ücretlendirilmesi için Levent Kültür Sanat Merkezi'nde bir araya geldi

Seslendirme sanatçıları 'seslerinin hakkını' arıyor

Seslendirme sanatçıları, seslendirdikleri eserlerle ilgili dijital yayın platformlarındaki performans bedeli ve hak devirlerinin ücretlendirmesi konusunda yaşadıkları sorunun çözümü için Oyuncular Sendikası’nın çağrısı ile bir araya geldi.

Levent Kültür Sanat Merkezi’nde buluşan yaklaşık 130 seslendirme sanatçısı; seslendirdikleri eserlerin hak devirleri ile ilgili bugüne kadar, iş kaybı kaygısıyla bedelsiz olarak yaptıkları söz konusu devirlerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de adaletli şekilde ücretlendirilmesi için harekete geçti ve Oyuncular Sendikası’na stüdyolar ile yürütülecek olan müzakerelerde yetkilendirdi.

Kısa sürede çok sayıda seslendirme sanatçısının desteği ile bu örgütlenme yaklaşık 400 imzaya ulaştı ve büyüyerek devam ediyor.

seslendirme-sanatcilari-seslerinin-hakkini-ariyor-663612-1.

Sektördeki uyuşmazlığın çözüme kavuşması için seslendirme stüdyolarına toplu müzakere çağrısında bulunan Oyuncular Sendikası'nın, seslendirme sanatçıları ile birlikte sosyal medyada #sesimizhakkımızdır etiketiyle başlattığı kampanya toplumun çeşitli kesimlerinden de destek buldu.

Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu toplantıda yaptığı konuşmada; yayıncı kuruluşlar, seslendirme stüdyoları ve aracı şirketler ile yapılacak görüşmeler sonucunda söz konusu çözümsüzlüğün giderileceğine olan inancının tam olduğunu belirtti. Seslendirme sanatçılarının dijital platformlarda yapılan seslendirmeler için çalışma koşulları ve ücretlendirmeyle ilgili taleplerini içeren teklifi seslendirme stüdyolarına sunarak müzakere çağrısında bulunan Oyuncular Sendikası, söz konusu teklifin, taraflar arasındaki iş barışının tesisisi için önemli olduğunu vurguladı.