Koca bir camianın üstüne titrediği sporcuların canıyla oynanmış, biz hâlâ futbol konuşuyoruz. Birbirimizden bu kadar nefret ederken, her konuda kamplara bölünmüşken, çözüm bulabilecek miyiz insan şüpheye düşüyor. Sevgi, saygı bu topraklarda bir süredir yeşermiyor...

Papatya falı baktık ilk 24 saat. Fenerbahçe’nin maçları ertelenmişti de lig durmayacak mıydı... O kurşun sıkıldığında olması gereken neredeyse iki gün gecikmeli olarak oldu, futbol en üst düzeyde kepenk indirdi. Alt liglerde mücadele sanki bir şey olmamış gibi devam edecekken, “büyükler” sorunlarımızı tartışacak. Peki bir şey değişecek mi; bekleyip görmeli.

İşte bu ahval ve şerait içinde başlıyordu Beşiktaş- Başakşehir maçı. Kim bilir erteleme kararı geç gelmişti, taraflar ve “müşteriler” çoktan stada hareketlenmişti. İnsanlığın kaybettiği günlerde futbol kazanabilecek miydi... Kartal’da aylar sonra Sivok formasına kavuşurken, Slaven Bilic eldivenleri Fenerbahçe derbisinde bir yarı oynayan Günay’a teslim etmişti.

Yoğun sağanakta duran toplar kilit rol oynayacak gibiydi. İlk dakikalarda Başakşehir kornerlerden tehlikeli oluyor; 2’de Mahmut, 9’da da Badji iyi vuramıyordu. 18’de Gökhan Töre’nin bulduğu Demba Ba kafayı yan ağlara gönderiyordu. 28’de Mahmut’un az farkla auta giden füzesi maça renk getirmişti. 33’te çalımlarla harika gelen Sosa kötü bitirmişti. 41’de Gökhan’ın sürüklediği akında çizgide devleşen Volkan Babacan önce Sosa, ardından Olcay’a ‘hayır’ demişti. Ulusal Takım’ın da kalesini koruyan Volkan, güven veriyordu. 58’de ise Ibrahimovic’e nazire yapan Mehmet Batdal çerçeveyi bulamıyordu.

Bilic, Oğuzhan ve Cenk Tosun’u sokarak son yarım saatte aradığı golü bulmak istiyordu. 63’te ise Visca Günay’ı geçemiyordu.

Demba Ba’nın Yalçın’ın kolundan seken vuruşu belli ki çok tartışılacaktı. 70’ten sonra Rus ruletine dönmüştü maç. Orta sahalar yok oluyor, iki taraf da durmadan yükleniyordu. Fakat topun canı sanki gol olmak istemiyordu. Son saniyede Atiba kaleyi bulamayınca puanlar paylaşılıyordu. Zirve yarışında ağır yara alan Kartal bunu telafi edebilir mi bekleyip görmek lazım.