Adana’da CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a iftar programında yumurta atılmasıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Akay’ın 300 ramazan kolisi vadettiğini ancak 130 koli verdiğini iddia ederek olayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Akay’a yumurta fırlatılmasıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinin Belediye Başkanı CHP'li Akif Kemal Akay'a yumurta fırlatılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı.

Seyhan Belediyesi’nin dün Dağlıoğlu Mahallesi’nde düzenlediği toplu iftar programına katılan grup, Başkan Akay’a yaklaşarak yumurta fırlattı. Şüpheliler, başkanın korumaları ve iftara katılan mahalleli tarafından durduruldu. Olay sonrası üzerini değiştiren Başkan Akay, geri dönerek iftar yemeğine devam etti.

Olayın ardından Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, şüphelilerin Yasin Ç., Ferhat D., Mehmet A. ve Fırat K. olduğunu belirledi. Evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan 4 kişi, emniyete götürüldü.


Şüpheliler, Akay’ın, 300 ramazan kolisi vermeyi vadettiğini ancak 130 koli verdiğini iddia ederek gerçekleştirdiklerini öne sürdü. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından ‘kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

CHP İL ÖRGÜTÜNDEN KINAMA

CHP Adana İl Örgütü, olayı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Belediye binası önünde yapılan açıklamaya CHP’li milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve ilçe örgütleri katıldı. Grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, olayı gerçekleştirenlerin provokatör olduğunu kaydetti. Ramazan ayında, iftar sofrasında yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getiren Çelebi, saldırıyı önleyen sağduyulu vatandaşlara teşekkür etti. Çelebi, hiçbir tepki gösterme biçiminin şiddete gerekçe olamayacağını ifade etti.

Başkan Akay ise, olay sonrası kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Saldırıyı şahsına yapılmış olarak görmediğini belirten Akay, şunları kaydetti:

“Halkın olanı halka eşit ve adil bir şekilde paylaştırma, ulaştırma çabamızı içine sindiremeyen, gecesini gündüzüne katan çalışanlarımızın hizmetlerini kabul edemeyen zihniyetin ve özellikle kamu mallarını gasbetmek isteyenlerin ete kemiğe bürünmüş bir halinin son çırpınışlarıdır. Bu ve benzeri olaylar bizi yolumuzdan asla döndüremeyecektir. Kanımızın son damlasına kadar, nefesimiz tükenene kadar daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yapılacak çok işimiz, daha yürüyecek çok yolumuz var.”

(DHA)