Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Seyhan Belediye Başkanı Akay’dan “Gazeteciler Günü” mesajı

BİRGÜN ADANA

Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, yayımladığı mesajda, halkın gözü kulağı olan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akay mesajında şunları söyledi;

“Bilindiği üzere, 4 Ocak 1961'de kabul edilen 10 Ocak, çalışan gazeteciler için kutlama mesajı yayınladı.Beklenen ve arzulanan odur ki, aradan geçen 59 yılda, basın çalışanlarının hak ve güvenceleri çok daha ileri düzeye gelmiş olsun, çok daha özgürlükçü ve yenilikçi eklemelerle çağdaş ülkeler seviyesine gelmiş olsun. Üzülerek söylemeliyim ki, tam aksine bir gelişme yaşanmıştır.

Düşünce ve İfade Özgürlüğü konusundaki sıkıntılar sonucu ülkemizde yüzü aşkın gazeteci cezaevlerindedir. Bu sayı, Çin ve Mısır’dan sonra dünyada en çok tutuklu gazetecinin Türkiye’de olduğunu göstermektedir. Bu olumsuzlukların kısa sürede giderilmesini umuyorum. Basın mensuplarının inançlarını, çalışma azimlerini, kararlılıklarını kaybetmeden, yanlışlara ve haksızlıklara gözlerini kapatmadan, halkın haber ve bilgi alma özgürlüğü için çalışmaya devam edeceklerinden eminim."

Gazetecilerin kutsal bir meslek icra ettiklerini anımsatan Başkan Akay sözlerini şöyle tamamladı;

“Atatürk’ün dediği gibi ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır’ Bu yolda gazetecilere “Işık dolu bir yol” diliyorum. Bu düşüncelerle basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum."