Seyhan Belediyesi'nden 'aşı taksi' uygulaması

Adana Seyhan Belediyesi, koronavirüs testi pozitif çıkanların izolasyonunu sağlayıp, virüsün diğer insanlara bulaşmasını önlemek amacıyla yaşama geçirilen ‘Pozitif Taksi’leri, pazartesi gününden itibaren 65 yaş üstündeki yurttaşlar için “Aşı Taksi” olarak da hizmete sundu.

Salgın şartlarına uygun olarak tasarlanıp donatılan pozitif taksiler, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan aşılama çalışmalarına destek olacak. Pozitif Taksi’den ‘Aşı Taksi’ye dönüştürülen araçlar, 12 Şubat'tan itibaren aşılanmaya başlanan 65 yaş üstü yurttaşların aşı olmak için sağlık kuruluşlarına sağlıklı ve güvenli bir şekilde ulaşımını sağlayacak. Her kullanımdan sonra dezenfekte edilerek kullanıma hazır hale getirilecek olan ‘Aşı Taksi’den yararlanmak isteyen Seyhan'da yaşayan 65 yaş üstü yurttaşların, 0539 776 33 24 numaralı telefondan talepte bulunulması gerekiyor.

Salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için başlatılan aşılama çalışmalarının önemine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Hem aşılamada sürecin hızlandırılması hem de aşılarını sağlık kuruluşlarında yaptırmak isteyen dezavantajlı konumdaki vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını yaptırabilmeleri için Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarına destek olmak istediklerini ifade etti.