CHP'li Seyit Torun yaptığı açıklamada, "Madem Saray kamu kurumlarını kamu işletmelerini, kamu varlıklarını daha iyi işletmek, daha verimli çalıştırmak istiyor, şeker fabrikalarını neden sattınız?" diye sordu

Seyit Torun: AKP tuhaflıklarından bıktık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Devlet şeker fabrikası işletir mi diyenler, şimdi lokanta işletmeye talip” dedi. Torun, “Şeker fabrikalarını, tank palet fabrikasını bir çırpıda satarken, buraları daha iyi işletmeyi düşünmeyenler şimdi çıkmış Galata Kulesi’ndeki 50 - 60 kişilik lokantayı, gözetleme kulesini belediyenin elinden alıp daha iyi işleteceğini söylüyor” diye konuştu.

Yazılı açıklama yapan Torun, “Sarayın gözüne girmek isteyen tüm bakanların ve tüm AKP yetkililerin gözü İstanbul’un üzerinde. Her geçen gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilerini tırpanlayacak bir tuhaf kararla karşımıza çıkıyorlar. Tuhaflıklardan bıktık artık” ifadelerini kullandı.

Torun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Ülkenin tüm değerlerini ve varlığını sattınız, şimdi gözü buraya mı diktiniz, burayı da mı birilerine satmak için plan yaptınız?” diye sordu.

DEVLET LOKANTA İŞLETİR Mİ?

Yaptığı yazılı açıklamada Seyit Torun şunları söyledi:

“Madem Saray kamu kurumlarını kamu işletmelerini, kamu varlıklarını daha iyi işletmek, daha verimli çalıştırmak istiyor, şeker fabrikalarını neden sattınız? Neden savunma sanayini feshetmek anlamına gelen tank palet fabrikasını sattınız? Belediye varlıklarını ve belediye başkanımızı rahat bırakın, madem verimlilik arıyorsunuz şeker fabrikalarını çalıştırsaydınız, tank palet fabrikasını geri alın ve çalıştırın.

Erdoğan ve yandaşları şeker fabrikalarını satarken “devlet şeker üretir mi” diyordu. Şimdi devlet bırakın fabrika işletmeyi lokanta işletmeye talip. Zaten Erdoğan “devlet şeker üretir mi” dedikten hemen sonra devlet eliyle ülkede domates patlıcan satmaya başladılar ya, o da ayrı bir konu…”

DERTLERİ İMAMOĞLU’NU ENGELLEMEKseyit-torun-akp-tuhafliklarindan-biktik-693227-1.

Torun, “AKP yetkilileri ve saray çevreleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’nin kazanmasını hala hazmedebilmiş değil. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı gibi davranıyor ve tüm saray çevreleri de emrinde hareket ediyor” sözlerini kullandığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İstanbul seçimlerinden sonra AKP’lilerin sürekli farklı alanlarla, farklı mekânlarla ve farklı uygulamalarla ilgili olarak tuhaf, hukuk dışı açıklamaları oluyor. Saray çevresinin derdi İstanbul’u büyütmek, İstanbul’u dünya ile bütünleştirmek değil, tüm derdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu iş yapamasın, başarısız olsun ve İstanbul’un tüm rantına sahip olalım. Hayır, biz İstanbul’un zenginliğini tüm İstanbul’a dağıtacağız. Hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. “

BEYOĞLU’NU SİZ ÇÖKERTTİNİZ

Torun, Bakan Ersoy’un, “Amacımız Beyoğlu'nun eski günlerine kavuşması, canlanması. Beyoğlu bir kültür patlaması yaşayacak” sözlerini de eleştirdi. Torun, “Beyoğlu’nu siz çökerttiniz, Beyoğlu’nu siz insansız hale getirdiniz. Sizin derdiniz, Beyoğlu’nu parsel parsel birilerine peşkeş çekmek. Sizin derdiniz İstanbul’un kültürel varlığını, değerlerini, gelirini bir avuç azınlığa vermek. Biz İstanbul’un zenginliği İstanbulluların olsun diyoruz, siz Saray’ın ve Sarayın buyurduğu zümrenin olsun diyorsunuz” dedi.