Seyit Torun'dan CHP'li Farsakoğlu'na yapılan saldırı için açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, eski Adalar Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Farsakoğlu’na yapılan saldırının “Dürüst çalışan tüm kamu görevlilerine karşı yapılmış olduğunu” söyledi. Saldırıyı kınayan Torun, saldırganların serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi ve “Saldırganı serbest bırakmak, bu tür saldırıların yol olması için adeta davetiye çıkartmaktır” dedi.

Seyit Torun, belediye başkanlarının şehri ve doğayı korumakla yükümlü olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehirlerimizin yağmalanmaması, ranta kurban gitmemesi için öncelikli görev belediye başkanlarına düşmektedir. Kolluk gücü olmayan, iktidarın desteğini arkasında göremeyen belediye başkanlarımız hem görevini yerine getirirken zorluk yaşamaktadır hem de görev süreleri dolunca bu talihsiz örnekte görüldüğü gibi savunmasız bir biçimde saldırıya uğramaktadır. Başkanımız Farsakoğlu, belediye başkanlığı döneminde çevreyi ve doğayı koruduğu, sahilleri yağmalatmadığı için saldırıya uğramış, darp edilmiştir. Kınalıada’nın betonlaşmasına engel olduğu, sahile usulsüz beton atılmasına karşı çıktığı için buradan çıkarı olan kesimler tarafından hastanelik edilmiştir.

seyit-torun-dan-chp-li-farsakoglu-na-yapilan-saldiri-icin-aciklama-504375-1.

Eski Adalar Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Farsakoğlu

İktidarın acilen belediye başkanlarını daha iyi koruması ve bu tür saldırganlıkların da çok sert bir biçimde hukuk tarafından cezalandırılması gerekiyor. Bakınız eskiden görevi başında doktora saldırı görülmezdi. Şimdi her ay doktora saldırı, hatta doktoru görev başında öldürme vakaları yaşıyoruz. Bu münferit bir hadise olarak başladı ama bir yol oldu. Görevini yerine getiren doktoru, belediye başkanını, öğretmeni, zabıtayı, polisi koruyamazsak devlet daha neyi koruyacak? Hukuk acilen gereken cevabı vermeli, iktidar her türlü tedbiri almalı.“

Torun, Adalar eski Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Farsakoğlu’nun sağlığı ve olayla ilgili olarak başından beri eşinden ve Adalar CHP İlçe Başkanı Mustafa Kerem Tunç’tan bilgi aldığını belirterek şöyle konuştu: “Tek tesellimiz başkanımızın hayati tehlikeyi atlatmış olmasıdır. Sağlığı iyiye gitmektedir. Tekrar kendisine, ailesine, partimize geçmiş olsun diyorum. Tüm kamu çalışanlarına geçmiş olsun. Olayın takipçisiyiz. Kimse görevini doğru yapan bir başkanımızın ister görevdeyken ister daha sonra sahipsiz olduğunu aklından geçirmesin. Umuyorum ki saldırganlar en kısa zamanda en ağır cezayı alacaktır.”

***

NE OLMUŞTU?

Eski Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, adalarda plaj işletmeciliği yaptığı söylenen bir kişi tarafından darp edilerek hastanelik olmuştu.

Kınalıada da Kumluk plajı işletmecileri Hakan ve Fatih Bozbıyık tarafından yapıldığı iddia edilen olayın, eski Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu"nun, belediye başkanlığı yaptığı dönemde sahillerin işgali ile ilgili işlem yaptığı için kişilerin husumet beslediğinden dolayı böyle bir olayı gerçekleştirdikleri düşünülüyor. Farsakoğlu'nun hayatı tehlikeyi atlattığı öğrenildi.