AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin, “94 öncesine baktığımız zaman genellikle sol belediyelerde şunu gördük. Militan bir kadro asla yerli ve milli değiller. Onların derdi sapkın ideolojilere hizmet etmektir” ifadelerine yanıt veren CHP’li Seyit Torun, “Bu açıklamalar, yolun sonunu gören iktidarın son çırpınışlarıdır” dedi.

Seyit Torun’dan, Mehmet Özhaseki’nin 'sol belediyeler' açıklamasına yanıt: Had bilmezlik, utanmazlıktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarına, "Kazanamadığı belediyelere militan, kendinden olmayana örgüt üyesi demek, en hafif tabiriyle had bilmezlik, utanmazlıktır. Bu açıklamalar, yolun sonunu gören iktidarın son çırpınışlarıdır" yanıtını verdi.

ANKA’da yer alan habere göre, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki'nin Osmaniye ziyaretinde yaptığı konuşmaya karşı yazılı açıklama yaptı.

Özhaseki’nin "94 öncesine baktığımız zaman genellikle sol belediyelerde şunu gördük. Militan bir kadro asla yerli ve milli değiller. Onların derdi sapkın ideolojilere hizmet etmektir. Algı operasyonu yalan demek üç kağıt demek. CHP'li belediyelerinin birinci mahareti bu" ifadelerine yanıt veren Torun, “Milletin oylarıyla seçilen belediyelere 'sapkın', 'militan', 'örgüt üyesi’ diyecek kadar kendini kaybetmiştir. Bu açıklamalar, yolun sonunu gören iktidarın son çırpınışlarıdır" dedi.

Torun’un açıklamasının tamamı şöyle:

"Özhaseki’nin son açıklamalarını ibretle takip ettik. Aslında neresinden tutsanız elinizde kalan bu siyaset tarzını muhatap alıp, akla ziyan açıklamalara yanıt vermek istemeyiz. Ama meydanı boş sanıp hakaret ve iftira savuranlara da sessiz kalacak değiliz. Özhaseki, milletin oylarıyla seçilen belediyelere ‘sapkın', 'militan', 'örgüt üyesi’ diyecek kadar kendini kaybetmiştir. Testinin içinde ne varsa dışına da o dökülürmüş. İktidar bir militan, bir sapkın ideoloji arıyorsa önce aynaya bakmalıdır. Kazanamadığı belediyelere militan, kendinden olmayana örgüt üyesi demek, en hafif tabiriyle had bilmezlik, utanmazlıktır.

‘KİRLİ SİYASETİN İPİYLE, DÜŞTÜĞÜNÜZ ÇUKURDAN ÇIKAMAZSINIZ’

Bu zihniyet, her açıklamasında milleti kendine güldürmekten yorulmamıştır. İktidar artık her alandaki beceriksizliğini ve acizliğini gizlemek için aymazlıkta sınır tanımamaktadır. Bu açıklamalar, yolun sonunu gören iktidarın son çırpınışlarıdır. Ama uyarıyoruz, Sarıldığınız bu kirli siyasetin ipiyle, düştüğünüz çukurdan çıkamazsınız. Özhaseki’ye değil, Genel Başkanı’na sesleniyoruz: Sayın Erdoğan, son yerel seçimlerdeki çöküşünüzün nedenlerini uzakta arayıp derin analizler yapmayın. Milletin neden sizden kaçtığını görmek istiyorsanız, Özhaseki’nin açıklamalarında kendini gösteren çürümüş siyasetinize bakın.

Özhaseki, belediyelerden işten çıkarmalarla ilgili de aklınca bizi eleştirmeye çalışmış. Bizim belediyelerimiz, liyakatsiz torpillilerden, işe gelmeden maaş alan bankamatikçilerden, kamu kurumlarında partizanlık yapanlardan başka kimseyi işten çıkarmamıştır. Bu lafı edenler, önce genel başkanlarının İstanbul’a belediye başkanı olduğunda kaç kişiyi işten attığına bakmalıdır. Özhaseki ayrıca yerli ve millilikten söz etmiş. Biz, Tank ve Palet Fabrikası’nı Katarlılara peşkeş çekenlerden, vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıranlardan, milli paramızla değil dolarla ihale verenlerden, tüm kurumlarımızı FETÖ’ye teslim edenlerden yerlilik ve millilik dersi alacak değiliz."