CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ankara'da meydana gelen sağanak sonrası oluşan altyapı sorunlarına yönelik eleştirilerle ilgili, "25 yıldır iktidardalar, 25 yıldır altyapı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar. 25 yıldır neredeydiniz? Ankapark’a 801 milyon dolar para harcayacağınıza Ankara’nın altyapısına harcasaydınız” dedi.

Seyit Torun, eleştirilere sert çıktı: Ankapark’a 801 milyon dolar harcayacağınıza Ankara’nın altyapısına harcasaydınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ankara'da hayatı olumsuz etkileyen kuvvetli sağanak sonrası meydana gelen sel, su baskınları ve yol çökmelerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'a yöneltilen eleştirilere ilişkin açıklama yaptı. Seyit Torun, eleştirilere karşı iktidarı tepki göstererek AKP'li Melih Gökçek dönemini hatırlattı. Torun, "“Ankara’nın haline bakın. 25 yıldır iktidardalar, 25 yıldır altyapı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar. 25 yıldır neredeydiniz? Ankapark’a 801 milyon dolar para harcayacağınıza Ankara’nın altyapısına harcasaydınız" diye konuştu.

CHP Muğla İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Torun'un açıklamaları şöyle:

“Türkiye haritasına baktığımızda en fazla kıyıya sahip olan büyükşehrimiz, ama hukuksuzca talan ediliyor. Bunu bir de yönetmelikle yasal hale getirdiler. Anayasa’ya göre aslında kıyılar halkın kullanımına açılmalı ama bir yönetmelik değişimiyle valilikler buraları özel mülkiyetlere devretme hazırlığı içinde. Öyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız ki ‘ben yaptım oldu’ya getirerek halkın kullanımına ait olan yerler maalesef talan ediliyor. Tek dertleri rant. Hazineyi, Merkez Bankası’nı boşalttılar, şimdi ‘nereden kaynak sağlarız’ onun çabası içindeler ama bu hukuksuzluğa da karşı duracağız, bu kötü gidişatı da durduracağız.

"63,5 MİLYON AVRO KREDİ, CUMHURBAŞKANI’NIN ONAYINDA BEKLİYOR"

Muğla’mız her geçen gün büyüyor, bu ceberut yapının her türlü engellemelerine rağmen hizmetlerini artırarak veriyor. İnanın bugün Çevre Şehircilik Bakanlığı, Belediyeler Birliği, aklınıza hangi kamu kurumu gelirse gelsin maalesef belediyelerimizin hakkı olan kaynakları partizanca kullanıyorlar. Bir teminat mektubunu dahi almakta belediyelerimiz zorlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye’miz, 2020 Aralık’tan beri 63,5 milyon avro kredi, Cumhurbaşkanı’nın onayında bekliyor; tek bir imza. Hazine garantisi falan da yok, Fransız Kalkınma Bankası’ndan alınmış bir fon, ama ‘CHP’li belediye’ diye verilmiyor. Muğla’mızın kredi notu AA olmasına rağmen yatırım kredileri için sağladığı hiçbir onayı alamıyor. Bu ayrıştırmayı her yerde görüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar, çünkü bizim belediyelerimiz sorun çözüyorlar, kaynaklarını yerinde kullanıyorlar, her şeyleri de şeffaf. Öyle uçuk kaçık projelerle uğraşmıyorlar, Ankapark gibi 801 milyon dolar parayı çöp haline getirmiyorlar.

"25 YILDIR NEREDEYDİNİZ?"

Ankara’nın haline bakın; 25 yıldır iktidardalar, 25 yıldır altyapı yapmamışlar, 3 yıllık iktidarımızı eleştiriyorlar. 25 yıldır neredeydiniz? Ankapark’a 801 milyon dolar para harcayacağınıza Ankara’nın altyapısına harcasaydınız. Yapılması gerekenleri yapsaydınız. Çevre Şehircilik Bakanlığı, oradasınız, niye o dereleri, kendi sorumluluğunuzdaki dereleri ıslah etmediniz. Şimdi olağanüstü bir durumla karşılaşınca hemen ‘bunlar yapamadı, bunlar edemedi’. Bu, doğru değil. Bu, tamamen popülist bir anlayış. Bu zihniyet, maalesef kötülükçü bir zihniyet.

Bir haber aldık, Çam Belediye Başkanı’mız görevden alındı. Niye? ‘Bir soruşturma devam ediyor.’ Bir sabah operasyonuyla aldınız, karakolda tuttunuz, hiçbir şey bulamadınız, algı yarattınız. Elde bir belge yokken görevden uzaklaştırıyorsunuz. AK Partili Şırnak Uludere ve Hilal belediye başkanları rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezası aldı, yargı kararı kesinleşti, onu niye görevden almıyorsunuz?

Şu anda gittikçe yoksullaşıyoruz. Biz, sorunlarımızı çözebiliriz, asla umutsuz değiliz. İnanıyoruz ki liyakatli kadrolarla adaletten ayrılmadan, hakkı hukuku gözeterek, demokrasiyi inşa ederek bu sorunlarımızı çözeceğiz. Asla umutsuz olmayın, çözeceğiz ve artık dünyayla rekabet edebilen, beyin göçünü tersine çeviren bu ülkede geliri adaletli paylaştıran ve bu ülkede huzuru, kucaklaşmayı ortaya koyarak güzel günlerde bulaşacağız ve o güzel günler geliyor, gelmekte olan."

(ANKA)