İranlı mollaların hakkında ölüm fermanı verdiği, Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi, ABD'de saldırıya uğradı.

Şeytan Ayetleri'nin yazarı Salman Rüşdi, New York'ta saldırıya uğradı

Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle 1989 yılında hakkında ölüm fetvası verilen ve tehdit edilen İngiliz yazar Salman Rüşdi, New York'ta saldırıya uğradı.

Associated Press haber ajansı muhabirinin bildirdiğine göre New York'ta Chautauqua Enstitüsü'nde bir konferans vermek üzere sahneye davet edilen Rüşdi'ye saldıran bir kişi, ünlü yazarı yumruklamaya ya da bıçaklamaya çalıştı. Habere göre yazar bu esnada yere düştü ve saldırgan kontrol altına alındı.

New York Valisi Kathy Hochul, New York Chautauqua Enstitüsü'nde düzenlenen bir etkinlikte sahnede saldırıya uğrayan ve boynundan bıçaklanan yazar Salman Rüşdi'nin hayatta olduğunu ve bölgedeki bir hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Hint asıllı İngiliz yazar Rüşdi'nin ölüm tehditleri almasına neden olan ve birçok Müslüman tarafından dine hakaret olarak görülen "Şeytan Ayetleri" adlı kitabı İran'da 1988 yılından bu yana yasaklanmış durumda.

Kitabın yayımlanmasından bir yıl sonra İran'ın ruhani lideri Ayetullah Humeyni, Rüşdi'nin ölümünü talep eden bir fetva yayınlamıştı. İran ayrıca, Rüşdi'yi öldürenlere 3 milyon dolardan fazla ödül teklif etmişti.