‘Şeytanla mücadele edecek’ akademisyen aranıyor!

MUSTAFA KÖMÜŞ

Karaman’daki Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne “Şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları bulunan” yardımcı doçent alacak. Üniversitenin web sitesinde yayımlanan ilanda, çeşitli dallarda öğretim üyesi alınacağı belirtildi. Yayımlanan ilanda istenen özelliklere bakıldığında açılan kadroların adeta kişiye özel açıldığı görülüyor.

Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için açılan ilanda şu özellikler isteniyor: “Pervane Bey Mecmuası, Harputlu Mahmut Bahreddin Divanı, Arapça- Farsça-Türkçe manzum sözlük konularında çalışmaları olmak.” Sosyoloji Bölümü için açılan ilanda ise “Toplumsal cinsiyet bağlamında sağlık ve hastalık; Karaman örneğinde bir sağlık sosyolojisi çalışması alanında araştırmaları olmak” özelliği aranıyor. Aranan özelliklere bakıldığında ilanların kişiye özel açıldığı yorumları yapılıyor. İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü için açılan Yardımcı Doçentlik kadrosunda ise üniversitenin akademide bilimsel çalışmayı rafa kaldırdığı gözlemleniyor. Bu bölüm için açılan ilanda istenen özelliklerde şu bilgiler yer alıyor: “Kur’an ve Sünnet rehberliğinde şeytanla mücadele edecek insan eğitimi üzerine çalışmaları olmak.”

Öte yandan Rektörlük, ilanı siteden kaldırdı. Siteye koyulan duyuruda kadro için bir komisyon kurulacağı ve ‘konunun tekrar değerlendirileceği’ belirtildi. Öte yandan Rektörlük, yardımcı doçentlik başvuruları için açtığı ve içinde ‘şeytanla mücadele edecek’ ifadesi yer alan ilanı kaldırdı. Siteye koyulan duyuruda kadro için bir komisyon kurulacağı ve ‘konunun tekrar değerlendirileceği’ belirtildi.