Ege Üniversitesi’nde ana kampüste traktörün altında kalarak yaşamını yitiren Sezen Zambak’ın davası İzmir 47. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Mahkeme, kaza tespit tutanağında tam kusurlu olduğu olduğu tespit edilen Vehbi Bolsoy'un işine geri dönmesine karar verdi

Sezen Zambak davası: Şoför işine geri döndü!

ARDA ÖZARDA

Ege Üniversitesi’nde ana kampüste traktörün altında kalarak yaşamını yitiren Sezen Zambak’ın davası İzmir 47. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Dava 14 Şubat 2020 tarihine ertelendi. Sanık Vehbi Bolsoy adli kontrol şartı ile tutuksuz olarak yargılanması ve işine geri dönebilmesi kararı verildi. Aynı zamanda sanığın yurt dışına çıkma yasağı da kaldırıldı.

“BU KARAR ACIMIZI DAHA DA ARTTIRDI”

Duruşmanın ardından Sezen Zambak'ın babası, arkadaşları ve avukatı Turan Aras, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı. Avukat Turan Aras, mahkemenin ara kararından memnun olmadıklarını belirterek, "Adli kontrol haftada 3 gün imzaya dönüştürüldü. Bu doğru değil. Tutuklama verilmemesini ve adli kontrol tedbirlerinin sanık lehine değiştirilmesini ailesiyle birlikte değerlendireceğiz. Gerekirse de reddi hâkim talebinde bulunacağız." dedi.

Sezen Zambak’ın babası Metin Zambak, “Ben bugün verilen kararı kabul etmiyorum. Bu karar acımızı daha da arttırdı ama eninde sonunda gerçek ortaya çıkacak. Şoför tercihini yol güvenliğinden değil arkadaşıyla sohbet etmekten yana kullandı. Kızımın hiçbir suçu yok” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, alkışlarla kararı protesto etti.

sezen-zambak-in-davasi-sofor-isine-geri-dondu-669106-1.

NE OLMUŞTU?

Ege Üniversitesinin Bornova ilçesindeki yerleşkesinde 16 Eylül'de üniversite çalışanı Vehbi Bolsoy idaresindeki sulama amaçlı kullanılan traktörün çarptığı Sezen Zambak, kaza yerinde hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili tespit tutanağında, araç sürücüsü Bolsoy'un "sağa ve sola dönüşlerde kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkı vermemek" maddesini ihlal ettiğinden asli ve tam kusurlu olduğu, Zambak'ın karşıdan karşıya geçerken 11,7 metre olan yolu tamamlanmasına 1,5 metre kaldığından kusursuz olduğu tespit edilmişti.