Sezgin Baran Korkmaz ile fotoğrafı ortaya çıkan Yargıtay Üyesi Tekman Savaş Nemli, yaptığı açıklamada fotoğrafla ilgili yapılan yorumların ‘gerçeği yansıtmadığını’ savundu. Nemli, “Fotoğraf karesinde yer alan Avukat Mehmet Demir 11 yıl önce verdiğim vekâlet ile şahsımın avukatı olup, Sezgin Baran Korkmaz ile bu vesileyle aynı ortamda bulunduk” dedi.

Sezgin Baran Korkmaz ile fotoğrafı ortaya çıkan Yargıtay Üyesi’nden açıklama: 11 yıl önce verdiğim vekalet vesilesiyle...

Yargıtay Üyesi Tekman Savaş Nemli, sosyal medyada yer alan fotoğrafı hakkında açıklama yaptı.

Nemli açıklamasında, "Bazı internet siteleri ile sosyal medya hesapları üzerinden gündeme gelen, şahsımın da yer aldığı fotoğraf üzerine yapılan haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Fotoğraf karesinde yer alan Avukat Mehmet Demir 11 yıl önce verdiğim vekâlet ile şahsımın avukatı olup, Sezgin Baran Korkmaz ile bu vesileyle aynı ortamda bulunduk. Bunun dışında adı geçen SBK ile herhangi bir hukukum yoktur" ifadelerini kullandı.

Fotoğrafın 24 Eylül 2020'de çekildiğini dile getiren Nemli, sözlerine şöyle devam etti:

“Adı geçen şahıs hakkındaki herhangi bir soruşturmadan haberimin olmadığı gibi, basından öğrendiğim kadarıyla yine adı geçen şahıs hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve mal varlığına el koyma kararlarının 9 Ekim 2020 tarihinde alındığı ve daha sonra bu kararların kaldırıldığı belirtildiğinden ilgi kurulması da anlamsızdır. Ayrıca şahsıma yönelik suç oluşturacak haber ve yorumlar hakkında yasal yollara başvuracağım.”

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Üyesi Tekman Savaş Nemli ile görüşmesinin ardından 3 ay sonra, Sezgin Baran Korkmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı ile mal varlığına tedbir konulması ve yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırıldığına dikkat çekilmişti.

Korkmaz'ın 5 Aralık 2020'de yurt dışına çıktığı, İstanbul Havalimanı'nın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilmişti.

Kara para aklama suçlamasıyla aranan Korkmaz, ABD’nin talebiyle 19 Haziran 2021’de Avusturya’da tutuklandı.