SGK Başkanı Kürşad Arat, EYT başvurularının sistemde yaratabileceği yığılmaya ilişkin yaptığı açıklamada maaşların mart ayından itibaren geçerli olacağını belirterek, aylık ödemelerin gecikmesi halinde toplu ödeme yapılabileceğini söyledi.

SGK Başkanı Arat: EYT başvurularında yığılma kaynaklı gecikme olursa toplu maaş yatacak
Fotoğraf: Depophotos

Toplamda 4.8 milyon kişiyi etkilemesi beklenen EYT yasa teklifi, geçtiğimiz gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifin kabul edildiği komisyonda, başvuruların sistemde yaratabileceği yığılma da gündeme geldi. Aylık ödemelerin gecikmesi ihtimali sorusunu SGK Başkanı Kürşad Arat cevapladı.

CNN Türk'ün haberine göre, aylıklarda hak kaybı oluşmaması için mekanizmanın olduğunu ifade eden Arat, aylıklar daha sonraki ayda bile bağlansa, maaşların mart ayından itibaren geçerli olacağını belirterek, gerekirse geçmiş aylıkları toplu alma imkânı da sağlanabileceğini söyledi.

EYT başvurularının başlamasıyla normalde yapılan emekli sayısının çok üzerinde bir taleple karşı karşıya kalınacağını vurgulayan SGK Başkanı Kürşad Arat, şunları kaydetti:

“Pilot uygulamasını borçlanmayla ilişkin süreçte yaşadık. 28 Aralık’ta açıklama yapıldıktan sonra 2022’nin borçlanmasıyla ilgili imkânlarından faydalanmak için vatandaşlarımız bütün SGK il müdürlüklerimize başvuruda bulundu. Yaklaşık olarak üç gün içerisinde 1 milyon 100 bin kişinin taleplerini sisteme sokup, borçlanma taleplerini yapmaya çalıştık."