CHP Milletvekili Taşcıer; SGK’deki ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması kapsamında ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, Bakan Bilgin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Kamuyu zarara uğrattığı düşünülen ve suç duyurusunda bulunulan ilgililer kimlerdir? Bu kişiler arasında kamu görevlileri var mıdır?” sorularını yöneltti.

SGK’deki 1 milyar liralık yolsuzluk Meclis gündeminde: "İlgililer kimler?"
Fotoğraf: Depophotos

Bazı ilaç ve tıbbi cihaz ödemelerinde SGK’nin 1 milyar TL’ye yakın zarara uğratıldığı iddiasıyla başlatılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da kamuyu zarara uğratan işlemleri gerçekleştiren sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu soruşturma, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, şu soruları yöneltti:

• Tespit edilen kamu zararı toplam tutarı ne kadardır?
• Hangi ilaç ve tıbbi cihaz işleminde ne kadarlık kamu zararı oluşmuştur?
• Kamuyu zarara uğrattığı düşünülen ve suç duyurusunda bulunulan ilgililer kimlerdir?
• Bu kişiler arasında kamu görevlileri var mıdır?

'YOLSUZLUK İŞLEMLERİNİN DETAYLARI PAYLAŞILMADI'
Taşcıer, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bakanlığınız tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yönelik yürütülen soruşturma ile ilgili olarak yapılan açıklamada, ‘Bakanlığımız tarafından sürdürülen ilaç ve tıbbi cihaz soruşturması sonucu SGK'da kamuyu zarara uğratan işlemler ile ilgili kurum müfettişlerimiz gerekli tespitleri yapmış ve ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamu kaynaklarına zarar veren uygulamalara, usulsüzlüğe ve yolsuzluğa müsamaha gösterilmeyeceğini kamuoyuyla paylaşıyoruz’ ifadeleri kullanılmıştır. Bu çerçeveden hareketle; kamu kaynaklarına zarar veren uygulamalara, usulsüzlüğe ve yolsuzluğa müsamaha gösterilmeyeceği kamuoyuyla paylaşılmıştır ancak SGK’yı zarara uğratan işlemlerle ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşılmamıştır."

ANKA