SGK, EYT kanunun henüz Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde yurttaşların gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile aylık talebinde bulunduğunu belirterek, "Tüm süreçler tamamlanıp yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlanacaktır" denildi.

SGK'den EYT'lilerin aylık başvuruları hakkında açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, "8.9.1999 öncesi ilk defa sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenleme TBMM Genel Kurulunca kabul edilmiştir" hatırlatmasında bulunuldu.

"Söz konusu kanun henüz Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır" denilen açıklamada, "Konuya ilişkin kanun Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapaılması yasal olarak mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Tüm süreçler tamamlanıp yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlanacaktır" denildi.