SGK, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden yıkıma neden olduğu illerdeki “kronik hasta raporları” biten yurttaşların rapor sürelerini 30 Haziran'a kadar uzattığını açıkladı.

SGK: Deprem bölgesindeki kronik hasta raporlarının süresi 30 Haziran'a kadar uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), deprem bölgelerindeki “kronik hasta raporları” biten yurttaşların rapor sürelerine ilişkin düzenleme yaptı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yazılı açıklamasında, SGK'nin kronik hastalığı olan depremzedelerin rapor sürelerini, 1 Ocak'ta bitmişse 30 Haziran'a kadar uzattığını bildirdi.

Saydan, şunları kaydetti:

“Bu konuyla ilgili MEDULA sisteminde gerekli düzenlemeler yapılıyor ve hastalar ilaç almaya devam edebilecek. Aynı zamanda ikameti deprem bölgesinde olmayıp da orada 3 ay bulunan ve eczanelerden ilaç almış kronik hastalar da ilaçlarını bir sefere mahsus reçetesiz alabilecek. En kısa zamanda da MEDULA sisteminde gerekli düzenlemelerin yapılarak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz. Bu uygulamayla vatandaşlarımız hiç olmazsa hastalığını, ilacını nasıl temin edeceğini düşünmeyecek.”

(AA)