İstanbul’da, başkaları adına reçetelendirilip SGK'ye fatura edilmiş kanser ilaçlarını satan 10 kişilik bir şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda ele geçirilen ilaçların piyasa değerinin 15 milyon lirayı aştığı öğrenildi.

SGK’ye fatura edilmiş kanser ilaçlarını satan şebekeye operasyon: Piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde
Fotoğraf: ANKA

İstanbul’da, başkaları adına reçetelendirilip Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) fatura edilmiş kanser ilaçlarını satan 10 kişilik bir şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda, piyasa değeri 15 milyon lirayı aşan ilaç ele geçirildi.

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başkaları adına reçetelendirilip SGK'ye fatura edilmiş kanser ilaçlarını satan bir şebekeye operasyon düzenledi. Operasyona, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Kağıthane İlçe Sağlık Müdürlüğü de destek verdi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, piyasa değeri 15 milyon lirayı aşan ilaç ele geçirildi.

Operasyona ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Başkaları adına reçetelendirilip SGK’ya fatura edilmiş kanser ilaçlarının Kağıthane ilçesinde bulunan kayıt dışı bir depoda stoklandığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Böylece yüksek miktarda kamu zararına sebep olunduğu ve kamu kuruluşlarının zarara uğratıldığı tespit edildi. Operasyonda ilaçların, saklama koşulları belirsiz ve halk sağlığını tehdit eden bir alanda tutulduğu tespit edildi.

Elde edilen bulgular ışığında 7 Eylül’de harekete geçildi. Değişik adreslere eş zamanlı operasyon yapılarak kanser ilaçlarını usulsüz bir şekilde alıp satan 10 şüpheli gözaltına alındı. Kayıt dışı depoya yapılan baskında, 500 bin miligram solüsyon içerikli çözelti ve şurup, bin 110 adet Flakon, 2 bin gram krem, piyasa değeri 15 milyon liranın üzerinde olan 50 bin adet film ve tablet olmak üzere ilaç ele geçirildi."

ANKA