Aydın’ın Söke ilçesinde kurulu SİBAŞ Gıda’da Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartılan 73 işçiden 51 işçi daha önce, 21 işçi de bugün işe iade ve tazminat davalarını kazandı. Kalan 1 işçini ise davası 26 Kasım’da görülecek

SİBAŞ işçileri mahkemeyi yine kazandı

AYCAN KARADAĞ

Aydın’ın Söke ilçesinde kurulu SİBAŞ Gıda’da Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartılan 73 işçinin hukuk mücadelesi sürüyor. Geçtiğimiz aylarda 73 işçiden 51 işçi, işe iade davasını ve tazminat hakkını kazanırken, bugün de 22 işçinin davası Söke 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, 22 işçinin işe iadesine ve tazminat ödenmesine karar verirken, 1 işçinin davası da 26 Kasım tarihine ertelendi.

Söke 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı işverence yapılan feshin geçersizliğine, davacının işe iadesine, davacının işe başlatılması veya başlatılmaması şartına bağlı olmaksızın tazminat tutarının işçinin bir yıllık brüt ücreti olan 24 bin 354 TL olarak belirlenmesine karar verdi. Ayrıca mahkeme, davacının işe iade için işverene süreci içerisinde başvurması halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar doğmuş bulunan en çok 4 aylık ücret ve diğer hakların karşılığı tutarı olan brüt 9 bin 616 TL’nin davacıya ödenmesi gerektiği yönünde karar aldı.

Dava sonucunu BirGün’e değerlendiren Tek Gıda-İş Sendikası 7 Nolu Şube Başkanı Ömer Atabey, “22 kişinin davası vardı. 1 kişi hariç diğerlerinin davasının tamamını kazandık. Sadece bir kişinin davası 26 Kasıma ertelendi. O da son çıkan arkadaşımızdı. Ondan dolayı. Mahkeme sürecimizi takip ediyoruz. İşverenin beyanatları da takip ediyoruz. İşe iadelerden sonra yetki mahkememizin de sonuçlanmasıyla beraber bu kararlara uyacağını belirtmişti. Örgütlü mücadelemiz devam edecek. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.