Geçim sıkıntısı ve yalnızlık nedeniyle yaşamına son veren Sibel Ünli için "Komünistin biri kendine destek olacak kimse olmadığı için intihar etmiş" paylaşımında bulunan Umurcan Görür adlı kişi bulduğu işten daha mesai başı yapmadan atıldı

Sibel Ünli için 'telefonunu satsaydı' paylaşımı yapan kişi işten atıldı

20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli’nin intiharı ve hayatına son vermeden önce sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile en çok konuşulan konular arasına girdi.

Tekno Safari'nin haberine göre Sibel Ünli’nin intiharı hakkında sosyal medyada paylaşım yapan bir kullanıcı, Bitaksi’de başlayacağı işinden paylaşımı nedeniyle kovuldu.

İstanbul Fatih’te sahilde cansız bedeni bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin intihar sebebinin iş bulamaması, ekonomik durumunun kötü olması ve sosyal medyada dış görünüşüne yönelik alaylı mesajlardan dolayı girdiği depresyon olarak ifade edildi.

sibel-unli-icin-telefonunu-satsaydi-paylasimi-yapan-kisi-isten-atildi-671161-1.

Genç kadının yakın dönemde sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda “Bir liraya karnımı doyurabilir miyim? Yemekhane kartımda sadece 1 liram kalmış” ifadeleri dikkat çekti. Sibel Ünli’nin ölümünü ülkedeki ekonomik duruma bağlayanlar olduğu gibi aldığı kararı sert bir şekilde eleştirenler de oldu.

sibel-unli-icin-telefonunu-satsaydi-paylasimi-yapan-kisi-isten-atildi-671162-1.

Sosyal medya hesabında Sibel Ünli hakkında sosyal medyada “Komünistin biri kendine destek olacak kimse olmadığı için intihar etmiş, attığı twit 1 lira ile yemek yer miyim, attığı alet akıllı telefon. parasız kaldığı için intihar edeceğine kendisine yemek alacak arkadaşları da yok ailesi de, telefonu satıp karnını doyurabilirdi…” yorumunu yapan Umurcan Görür, kısa süre sonra işe başlamak üzere olduğu Bitaksi’den gelen haber ile işe alımının iptal edildiğini öğrendi.

Bunun üzerinden sosyal medyada bir video yayınlayarak “Daha işe başlamadan kovuldum @bitaksi” mesajıyla Bitaksi’ye ve kararına tepki gösteren Görür, attığı Tweet’in arkasında durarak kendini savundu. Attığı tweet ve yayınladığı video kısa sürede sosyal medyada yayılan Görür, daha sonra hesabını gizliye aldı.

Umutcan Görür’ün sosyal medyadan paylaştığı video:

Bitaksi, Twitter’dan tepki gösteren bazı kullanıcılara verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medya’da Bitaksi’nin bu tavrı alkış aldı ve birçok kullanıcı tarafından destek gördü. Öte yandan Sibel Ünli’nin intiharı, büyük bir kesimi derinden etkiledi ve sosyal medyada bu konuda birçok paylaşım yapıldı.