CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen Doğu Karadeniz'e bu gece için kar uyarısında bulundu. Yarından itibaren yağışların ülkeyi terk edeceğini belirten Şen, çarşamba gününden sonra sıcaklıkların yükseleceğini belirtti.

"Sıcaklıklar çarşamba gününden sonra yükselecek"

Prof. Dr. Orhan Şen, Orta ve Doğu Karadeniz'de görülmesi beklenen kuvvetli yağışlara karşı uyardı. Yarından itibaren yağışların Türkiye'yi terk edeceğini belirten Prof. Dr. Şen, çarşamba gününden sonra ise sıcaklıkların yükselmeye başlayacağını vurguladı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, CNN Türk canlı yayınında şu uyarılarda bulundu:

"Bugün önemli iki şey var. Birincisi Doğu Karadeniz yaylalarına kar yağacak bu gece. Bir soğuma var. Yaylalara çıkan ve orada yaşayan vatandaşlar bugün ve bu gece kar yağışı görebilecekler. İkinci önemli şey Orta ve Doğu Karadeniz'de yani Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin civarlarında kuvvetli yağışa dikkat etmemiz lazım. Yağışlar kuvvetli olacak. Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun doğu kesimleri, Doğu Anadolu'da yağış var. Yağışlar Doğu Anadolu'da gök gürültülü, yerel sağanaklar şeklinde olacak. Yerel sağanaklarda biraz su baskını riski olabilir.

Yarından itibaren yağış Türkiye'yi terk ediyor. Bayramın birinci gününe kadar yağış olmayacak. Ama sıcaklıklar hemen yükselmiyor. Kuzey bölgelerde düşecek. Kuzeyli rüzgarlardan dolayı Çarşamba gününe kadar devam edecek. Çarşamba günü ısınma başlıyor. Güney Ege ve Akdeniz bölgesinde, Akdeniz'in doğusunda güneş radyasyonlarına dikkat etmemiz lazım."