Söz ve müziği Sidar Baran Taş’a ait olan “Dağılmış Sahne” dinleyicisiyle buluştu. Ceyda Safçı ve Sidar Baran Taş, ortaya çıkardıkları proje için, “İki farklı kültürü birleştirerek, ortak noktamız 'müzikte' buluştuk” dedi.

Sidar Baran Taş ve Ceyda Safçı'dan düet: 'Dağılmış Sahne' dinleyiciyle buluştu

Söz ve müziği Sidar Baran Taş’a ait olan “Dağılmış Sahne” dinleyicisiyle buluştu. Sidar Baran Taş ve Ceyda Safçı’nın düet yaptığı şarkı beğeni topladı.

“Moonstagemusic” etiketi ile çıkan şarkının aranjesini “İsmail İlgün” üstlenirken, şarkının kaydı “Studio Bahnhof İstanbul” stüdyolarında gerçekleşti. Şarkının klibini ise yönetmen Ertuğrul Teber çekti.

Balkanlar ve Türkiye coğrafyalarının kültürel zenginliklerini unutmayan Ceyda Safçı ve Sidar Baran Taş, ortaya çıkardıkları proje için, “İki farklı kültürü birleştirerek, ortak noktamız “müzikte” buluştuk” tabirini kullanıyor.

Sidar Baran Taş ve Ceyda Safçı, “Dağılmış Sahne” adlı parçalarında bu kez dijital olanaklardan uzak durup şarkıdaki tüm enstrümanları canlı olarak çalınmasını tercih ederek, bu şarkılarında nostaljik havayı sürdürme taraftarı olduklarını söyledi. İkili bu sürecin devamında da düet ve tekli projelerini devam ettireceklerini duyurdu.

sidar-baran-tas-ve-ceyda-safci-dan-duet-dagilmis-sahne-dinleyiciyle-bulustu-872069-1.

SİDAR BARAN TAŞ HAKKINDA

Sanatçı Sidar Baran Taş, 14 Şubat 1997'de Hakkari’de doğdu. 3 yaşından itibaren Ankara'da büyüdü. İlkokul-ortaokul-lise eğitimimi Ankara'da tamamladı. 5 senedir Mersin'de yaşıyor. Mersin Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama son sınıf öğrencisi 10 senedir gitar çalıyor. Mersin'de düzenli olarak sahne alan sanatçı, 3 sene önce "Meğersem" ve "Hani" adlı 2 şarkıdan oluşan bir single çıkardı. Ardından geçtiğimiz yaz “Karavan” şarkısını yayınlayan sanatçı, birkaç ay önce ise “Başka Sen” adlı şarkısını dinleyicisiyle buluşturdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserlerinde sıkça sahne alan sanatçı 2019 yılında ise “Milyonfest Arsuz” sahnesinde yer aldı.

CEYDAD SAFÇI KİMDİR?

Sanatçı Ceyda Safçı, 1995 yılında Kosova’da doğdu. Müzik kariyerine Kosova’nın “Prenk Jakova Music Conservatory” konservatuarında Klasik gitar ve solfej eğitimi alarak başladı. Balkanlarda “ARS Kosova İnternational Classical Music Competition” başlığı altında düzenlenen klasik gitar yarışmalarında kendi kategorisinde üç yıl art arda birincilik ödülünü elde etti. Kosova, Makedonya, Türkiye gibi birkaç ülkede düzenlenen festivallerde konser performanslarını sürdürmeye devam etti. Çocuk yaştan beri tiyatro ile de ilgilenerek sanatla iç içe büyüyen Ceyda Safçı, 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sinema-TV bölümünü kazanarak Türkiye’ye yerleşti. Yazıp, yönettiği filmler dışında, burada müzik ve tiyatro faaliyetlerini de sürdürmeye devam ederek, çocukken “Ankara – Uluslararası Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro Festivali’nde” tanıştığı çocukluk arkadaşı, sanatçı Sidar Baran Taş'ın daveti üzerine “Dağılmış Sahne” adlı parçayı birlikte seslendirdi.