Şiddet davası ağır cezaya taşındı

Anıl ATAŞ

Eskişehir’de boşanmak üzere olduğu Harun Sazlar tarafından bıçakla öldürülmek istenen Öznur Sazlar’ın Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davası Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı.

Duruşma Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarının sunulmasıyla başladı. Raporda, Sazlar’ın vücudundaki 15 darbenin basit bir müdahaleyle iyileştirilebilirken sol göğse vurulan bir darbenin ise hayati tehlike arz edildiği belirtildi.

Sanık Sazlar, cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Öznur Sazlar’ın avukatlarından Hacer Gök, “Çene altından vurulan darbe de hayatidir. Bu kasten öldürmeye teşebbüstür” diyerek ATK raporuna itiraz etti. Gök’ün ardından söz alan sanık Sazlar ise “Rapora itiraz ediyorum, Çenesindeki iz çocukluğundan kalma” iddiasında bulundu. Mahkeme heyeti, davanın ağır ceza mahkemesine taşınmasına ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı sonlandırdı.
Ne olmuştu?

Geçen temmuzda Öznur Sazlar, Harun Sazlar tarafından 16 yerinden bıçaklandı. Davanın ilk duruşmasında sanık Sazlar tahliye edildi. Tepkiler sonucu sanık tutuklandı ve dava yeniden görülmeye başlandı.