Erzurum’da bir kadın tanımadığı bir erkek tarafından öldürülürken bir kadının katilinin daha erkek olduğu ortaya çıktı. Ankara’daki cinsel saldırı davasında ise delil kaybettikleri belirtilen 3 polis hakkında dava açıldı.

Şiddet sürüyor

HABER MERKEZİ

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Erkek Şiddetiyle Mücadele Günü için “Şiddet ve nefret karşısında birlikteyiz, güçlüyüz” derken erkekler katliamlarını sürdürüyor. Erzurum’da 19 yaşındaki bir kadın sokak ortasında katledildi. Samsun’da ise evinde ölü bulunan 44 yaşındaki Songül Değirmenci’nin Nami Işık adlı erkek tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde önceki gün Muhammet Y. adlı erkek, otopark içerisinde yürüyen Z.U.’yu bıçakladı. Ayrıca Muhammet Y., kendisini de yaraladı. Genç kadın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Samsun’da 17 Kasım’da Songül Değirmenci’nin evinde ölü bulunmasıyla ilgili yapılan inceleme sonucu şüphelinin Nami Işık olduğu öğrenildi. Bir kamu kurumunda çalıştığı öğrenilen Işık, iş yerinde yakalanarak gözaltına alındı. Sorgusunda Değirmenci’yi öldürdüğünü itiraf eden Işık, çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklandı.

Öte yandan Mersin’de “Şiddet ve nefret karşısında birlikteyiz, güçlüyüz” diyen kadınlar, erkek şiddeti ve kadın cinayetlerine tepki gösterdi. 25 Kasım öncesi bir araya gelen kadınlar, “Bizler; savaşa ve ırkçılığa karşı sesimizi yükseltiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ne ve 6284 sayılı kanuna saldıranlara karşı sesimizi yükseltiyoruz. Her bir kadının, LGBTİQ+nın, çocuğun yani her birimizin hakları, kazanımları için en güçlü sesimiz ve isyanımızla bir arada durmaya devam edeceğiz. Sokaklarda, meydanlarda, alanlarda, kampüslerde olmaya, mücadelemizle var olmaya devam edeceğiz” dedi.

DELİL KAYBEDEN POLİSLERE DAVA

Ankara’da hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin, yanında çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı olayla ilgili 2 kamera kaydı da dahil delilerin bir kısmının kaybolmasına neden olduğu iddia edilen 3 polis hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde öğretim üyesi olduğu 2019’da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu belirtilerek gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edildi. Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz’ın, ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’, jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt’un da ‘delilleri yok etmek’ suçundan Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sürerken olaya ilişkin bir gelişme yaşandı. Ç.B., avukatı Aslıhan Koçak aracılığıyla, dava dosyasına giren delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle, olay günü görevlerinin gereklerine aykırı davrandıkları, delillerin bir kısmını veya tamamını toplamamaları nedeniyle kaybolmasına sebebiyet vererek, kovuşturmanın uzamasına neden oldukları iddiasıyla polis memurları Mehmet Ş., Nevzat Ç., ile Yunus A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Polisler hakkında düzenlenen iddianame Ankara 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.