Şiddete maruz bırakılan kadın: Çocuklarımı istiyorum

Ayşe UĞUZ

Kocaeli’nin Derince ilçesinde yaşayan A.Ö. adlı kadın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Y.Ö.’nün 21 Kasım’da saldırısına maruz bırakıldı. Boşanma aşamasında olduğu Y.Ö. tarafından önce darp edilen daha sonra bıçakla yaralanan A.Ö., uzun süredir şiddet gördüğünü söyledi ve “Can güvenliğim yoktu uzaklaştırma istedim eve gelerek beni bıçakladı” dedi.

Y.Ö. ile 7 yıldır evli olduğunu aktaran A.Ö., evli olduğu süre boyunca şiddet gördüğünü ve artık dayanamayarak karşılıklı boşanma davası açtıklarını ifade etti. Y.Ö.’nün davaya gelmediği için boşanma davasının düştüğünü belirten A.Ö., can güvenliği olmadığı için uzaklaştırma kararı çıkardığını söyledi. A.Ö., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Hastaneye kaldırıldığım sırada Sosyal Hizmetler çocuklarımı aldı ve ev sahibim evden çıkmamı istedi. Çocuklarımı tekrardan istiyorum. Belediyeden, valilikten dönüş alamadım. Yardım istiyorum.”

Öte yandan Antalya’da Gülsüm Bilgiç, evli olduğu erkek tarafından katledildi. Katil zanlısı Metin Bilgiç, kadını öldürdükten sonra polis çağırdı. İhbarla polisle birlikte eve gelen sağlık görevlileri, Gülsüm Bilgiç’in hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri ise Metin Bilgiç’i gözaltına aldı.

ŞÜPHELİ ÖLÜM KAPATILDI

Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olan ve Esra Hankulu’nu öldürmekten tutuklu yargılanan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un geçen yıl şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada savcılık kararını verdi. Gülay Uygun soruşturmasında savcılık, takipsizlik kararı verdi. Kararda, Uygun’un kendi iradesiyle yaşamına son verdiği belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararında Gülay Uygun'a ait 3 parmak izi ile nottaki parmak izlerinin aynı olduğu belirtildi. Olay yerinde bulunan aile fertleri ve diğer kişilerin ellerinde herhangi bir atış artığına rastlanılmadığı aktarıldı. Savcılık, Uygun hakkında çalıştığı yetiştirme yurdundaki kız çocuklarını gece hayatına yönlendirdiğine ilişkin iddialarla ilgili ise ‘hakaret’ ve 'iftira' suçlarından soruşturma başlatılmasına karar verdi.